Petőfiről, másként címmel vetélkedőt szervez a Közgé

Petőfiről, másként címmel vetélkedőt szervez a Közgé

2023. január 16. 08:00 | Petőfi-emlékévek

Petőfi Sándor költő életét feldolgozó vetélkedőt szervez a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum. A megmérettetésre olyan háromfős általános- és középiskolás csapatok jelentkezést várják, akik Bács-Kiskun vármegyei lak-, vagy tartózkodási címmel rendelkeznek. A szervező intézmény olyan feladatsorokat próbált összeállítani, amiknek megoldásával betekintést kaphatnak a fiatalok a Petrovics-család életébe, Bács-Kiskun vármegye területének reformkori mindennapjaiba, megismerhetik a korabeli vállalkozások működését és az akkori nemzedék örökségét. A vetélkedő regisztrációhoz kötött és három fordulóból fog állni, ami ugyanennyi személyes részvételt jelent majd.

Részletek
Rokonom, Petőfi

Rokonom, Petőfi

2023. január 4. 08:00 | Petőfi-emlékévek

A költő visszatért, hogy bemutassa a 20. és 21. századi rokonait… Petőfi Sándornak ugyan nincs egyenesági leszármazottja, de apja és anyja testvérei révén, oldalágon sok rokona él ma köztünk. A kutató szerint pillanatnyilag kétszáz körül van a számuk, de a matematikai megközelítés szerint ennél jóval többen vannak.

Részletek
Befejeződtek a könyvtár szervezett Petőfi-emléktúrái

Befejeződtek a könyvtár szervezett Petőfi-emléktúrái

2022. december 20. 14:00 | Petőfi-emlékévek

Befejeződtek a könyvtár által szervezett Petőfi-emléktúrák. Az ismeretterjesztő kirándulásokra szeptember és november között került sor. Számos Petőfi életéhez kötődő helyszínt látogattak meg az érdeklődők ebben az időszakban, amikor szakemberek meséltek a költő rövid, de eseményekben gazdag éveiről. A kirándulás-sorozatról részletesen Abonyi Szilvia, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatója számolt be.

Részletek
Telt ház és vastaps a Hangolódón

Telt ház és vastaps a Hangolódón

2022. december 19. 17:00

2018 decembere után, idén újra Hangolódóra várta az érdeklődőket a Móra Ferenc Művelődési Központ. A karácsonyi zenés est sikerét jelzi, hogy teltház várta a fellépőket december 16-án, pénteken este.

Részletek
Szenvedélye hajtja Félegyháza önkéntes videókrónikását

Szenvedélye hajtja Félegyháza önkéntes videókrónikását

2022. december 21. 08:00

Várostörténeti szempontból felbecsülhetetlen értékű videófelvételeket készít Dulity Kálmán, aki szenvedélyből rögzíti Félegyháza kulturális eseményeit. A városi televízió megszűnése után (2014) érezte igazán fontosnak, hogy megörökítse és közkincsé tegye a város jelentősebb történéseit.

Részletek