Péntektől Kolimpia Kiskunfélegyházán

Péntektől Kolimpia Kiskunfélegyházán

2022. június 8. 17:00

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium ez évben 12. alkalommal rendezi meg a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók Arany János Kollégiumi Programjában részt vevő kollégiumok diákjai számára az országos sporttehetség-találkozóját, a kollégiumok olimpiáját, a Kolimpiát június 10. és 12. között Kiskunfélegyházán. 11 város, mintegy 250 kollégistája mérheti össze tudását és ügyességét 6 sportágban (kosárlabda, íjászat, asztalitenisz, futsal, zenés gimnasztika és sorverseny).

Részletek
Újabb helyi értékekkel gyarapodott a Kiskunfélegyházi Értéktár

Újabb helyi értékekkel gyarapodott a Kiskunfélegyházi Értéktár

2022. június 17. 08:00

A Hungarikum törvényben foglaltak szerint minden település önkormányzatának lehetősége van létrehozni egy helyi értéktár bizottságot, amelynek feladata egyebek mellett a helyi közösségre jellemző népszokások, ételek, rendezvények megóvása, életben tartása, a szakmájukban kiválóan teljesítő helyi személyek munkásságának ápolása. Idén többek között orvosokra, edzőkre, sportolókra, mesteremberekre érkeztek ajánlások a Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottsághoz, amelynek döntése értelmében tovább bővült a helyi értékek köre.

Részletek
Rendhagyó levél az év 6. hónapjához

Rendhagyó levél az év 6. hónapjához

2022. június 4. 13:00

Kedves Június! Még találkozol a májussal, amikor átveszed tőle a stafétát. Kérlek, add át neki az üzenetemet, mert technikai okok miatt nem kapta meg az őt megillető soraimat, elnézést. Utólag megköszönöm az ezerféle, csodaszép, illatos tavaszi virágot, amivel köszöntött bennünket, és kedvenc gyümölcsömet, az epret is. (Az árát most hagyjuk.)

Részletek
A dió másik „félhaja” Móra István

A dió másik „félhaja” Móra István

2022. június 4. 16:00

Május 27-én, Kiskunfélegyházán, másnap a vajdasági Keviben emlékeztünk Móra István íróra, költőre halálának 65. évfordulója alkalmából. A Móra Ferenc Közművelődési Egyesületnek a kevi Móra István Művelődési Egyesülettel 2016 óta van hivatalos kapcsolata, amelyet együttműködési megállapodásban rögzítettünk.

Részletek
Legyél te is városalapító!

Legyél te is városalapító!

2022. május 29. 16:00

Május 28-án, szombaton reggel kezdődött és egészen délután négyig tart a Kiskun Múzeum soron következő, „Legyél te is városalapító!” című családi rendezvénye. Sajnos, az esős idő nem kedvezett a szabadtéri programoknak, ugyanakkor az érdeklődők jó hangulatban, maximálisan kikapcsolódva tekinthették meg a múzeumban berendezett tárlatokat, gyűjteményeket.

Részletek
Elhunyt Haumann Péter

Elhunyt Haumann Péter

2022. május 29. 09:00

Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet színésze.

Részletek
Móra Istvánra emlékeztek

Móra Istvánra emlékeztek

2022. május 28. 14:00

Móra István költőre, íróra emlékeztek meg szülőháza helyén, a Deák Ferenc utca 18. szám alatt május 27-én, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagjai, Rosta Ferenc alpolgármester, a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium részéről Pótári Tímea és diákjai, Dinnyés-Kis Zsuzsanna, a József Attila Általános Iskola igazgatója, valamint az intézmény tanulói.

Részletek
Elhunyt Gyarmathy Lívia

Elhunyt Gyarmathy Lívia

2022. május 26. 17:45

Gyarmathy Lívia Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, érdemes és kiváló művész, a magyar mozgókép mestere Budapesten született 1932. január 8-án. 1960-ban egy újsághirdetés nyomán jelentkezett Herskó János kísérleti filmrendezői osztályába a Színművészeti Főiskolára. Végzése után játék- és dokumentumfilmeket egyaránt készített. A rendező kilencvenéves volt.

Részletek