"A mostani gyerekeknél máshol van elhelyezve a csatlakozó"

"A mostani gyerekeknél máshol van elhelyezve a csatlakozó"

2020. február 23. 16:00

– Keressük az új lehetőségeket, pályázatokat, hogy hatékonyabban találhassuk meg a gyerekekkel a hangot. Náluk már máshol van a csatlakozó. Lehet, hogy usb-ről, bluetooth-ról vagy wifiről működnek. Ahogy annak idején bennünket meg lehetett fogni, őket már ugyanazokkal a módszerekkel nehezebben lehet bevonzani, elvarázsolni. Ha a magyar művészetoktatásról beszélünk, akkor meg kell állapítanunk, hogy annak idején nagyon ki lett ez találva. Kodály szerint van az elméleti rész és a gyakorlati rész, a hangszer mellé oda kell tenni a zeneelméletet, különben elvérzik a dolog – mondta Kis-Fekete Vilmos, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, hozzátéve: a sikeres oktatáshoz sok más tényező is szükségeltetik.

Részletek
Kiadvány a város meghatározó művészeiről

Kiadvány a város meghatározó művészeiről

2020. február 21. 12:00

Még nyomdaillatot sugárzott a Félegyházi művészek nyomában címet viselő városi kiadvány, amikor azt bemutatta Rosta Ferenc alpolgármester a művelődési és szociális bizottság legutóbbi ülésén. A kiadvány megjelenéséről elmondta, hogy régi adósságát törleszti ezzel Kiskunfélegyháza. Ugyanis keveset tudunk azokról a művészeinkről, akikre méltón büszkék lehetünk. A bemutatott művészek közös jellemzője, hogy szülőhelyük komoly indíttatást adott munkásságukhoz, hiszen ideköti őket ifjúságuk, az alföldi táj.

Részletek
Félegyházáról indultak...

Félegyházáról indultak...

2020. február 18. 08:00

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt a Helytörténeti beszélgetések a Hattyúházban című sorozat újabb előadására. Február 20-án, csütörtökön 17 órától vendég Csík János, a Kossuth-díjas Csík Zenekar alapítója. Beszélgetőtárs dr. Tarjányi József. A részvétel regisztrációhoz kötött, ingyenes látogatói jegyet a könyvtárban lehet igényelni.

Részletek
Panka gyógyulásáért játszik Félegyházán a Bugaci Tanyaszínház

Panka gyógyulásáért játszik Félegyházán a Bugaci Tanyaszínház

2020. február 14. 14:00

Kell, mert átlendít a nehézségeken, inspirál, feltölt, kreatívvá tesz, élményt ad, a színpadhoz, a közönséghez és a közösséghez láncol. Kell, mert játszani nagyon jó! – olvasható a Bugaci Tanyaszínház bemutatkozó anyagában. A társulat 2010-ben verbuválódott és talán ők sem gondolták, hogy a közönség ennyire imádja majd mindazt, amit az amatőr társulat eléjük tesz. A lényeg véleményem szerint megint abban rejlik, hogy ő maguk rendíthetetlenül hisznek a játék erejében, mi pedig közönségként rendkívül hálásak vagyunk azért, hogy egy kicsit táplálkozhatunk az ő hitükből is.

Részletek
Valentin-napi kvíz a könyvtárban

Valentin-napi kvíz a könyvtárban

2020. február 14. 09:00

A Házasság hete programsorozat keretében nemcsak a felnőttek élvezhették a lélekmelengető programokat, hanem a középiskolás diákok is. A középiskolások műveltségi kvízen vehettek részt a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár jóvoltából, február 12-én. A program moderátora Czibolya Szilvia, az intézmény internetes és médiatáras könyvtáros szakembere volt.

Részletek
Alkotói találkozó a Borsihalmi Művésztelepen

Alkotói találkozó a Borsihalmi Művésztelepen

2020. február 10. 17:30

Jó hangulatú alkotói hétvégét tartott a Holló László Képzőművész Kör az elmúlt héten a Borsihalmi Művésztelepen. A több mint húsz alkotó - az ország különböző tájairól - három napon keresztül ismerkedett a művészeti technikákkal, a festéssel, grafikával, a nyomtatással a köri tagok segítségével. Az itt született alkotások közül sok a művésztelep falait díszíti a későbbiekben.

Részletek