Veres István: “Ez a szereplés önmegvalósítás”

Veres István: “Ez a szereplés önmegvalósítás”

2020. február 6. 17:30

Az eddigi legerősebbnek mondott hazai mezőny mérkőzött meg február 5-én, szerdán a 2020-as magyar Bocuse d’Or-döntőn. Gratuláció illeti Veres Istvánt, a Babel séfjét, aki a versenyen aratott győzelmével tovább jutott a Tallinnban soron következő európai fordulóra.

Részletek
A Magyar Kultúra Napja Pálmonostorán

A Magyar Kultúra Napja Pálmonostorán

2020. január 31. 16:00

Méltón ünnepelték a Pálmonostori Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulói, dolgozói és a község lakói a magyar kultúra napját. A megemlékezésre a művelődési házban került sor a tanulók és nyugdíjasok részvételével. Fekete István, Szabó Lőrinc és Márai Sándor műveiből hangoztak el versek, prózák, az iskolai kórus, szóló ének, néptánc, hangszeres (furulya, fuvola, klarinét) előadások pedig emelték a megemlékezés színvonalát. A rendezvény után a település idős és tevékeny lakói: Lantos Jánosné, Bánfi Istvánné és Ürmös Pálné kézműves kiállítását tekinthették meg az érdeklődők.

Részletek
Súlyok és ellensúlyok kötete

Súlyok és ellensúlyok kötete

2020. január 31. 15:00

Miklya Zsolt Quasimodo-emlékdíjas Félegyházán élő író, költő Párakép című verseskötetét mutatták be január 30-án a városi könyvtárban. A szerző munkásságát, és az új kiadványt dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténész mutatta be. Az irodalmi beszélgetés vendége volt Zsille Gábor József Attila-díjas költő, a Magyar Napló folyóirat versszerkesztője.

Részletek
Kezdő képzőművészek szárnypróbálgatásai

Kezdő képzőművészek szárnypróbálgatásai

2020. január 26. 17:00

Sok érdeklődő fiatal és felnőtt fogadta el a Holló-kör meghívását a nyitott műhelybe január 25-én. A foglalkozás résztvevői megismerkedhettek a változatos alkotótechnikákkal, eszközökkel. A nap során olajfestmény-készítésre is lehetőség nyílt, amire szinte mindenki örömmel vállalkozott. A rajzlapokon elsősorban tájképek, egy-egy jellegzetes épület és csendéletek jelentek meg a kör alkotóinak szakmai segítségével.

Részletek
Egy nagyszerű fotós zenei élményei képekben

Egy nagyszerű fotós zenei élményei képekben

2020. január 25. 14:00

Kiss Czakó Imre Fény-Hang-Füst című koncertfotó kiállításának zenés megnyitójára került sor a Rocktárban január 24-én, a Magyar Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében. A kiállítást Rátkai Zsuzsa nyitotta meg, utána a Tenacious Tribute zenekar felelt a fotók és sörkülönlegességek, baráti beszélgetések zenei aláfestéséért.

Részletek
A bók világnapján...

A bók világnapján...

2020. január 24. 15:00

Január 24-e a bók világnapja. A bók eredetileg meghajlással kísért tiszteletadást jelentett, átvitt értelemben pedig azt nevezik bóknak, amikor valaki valami dicsérőt, kedveset mond a másiknak. A bókolás világnapja, amely nagyszerű alkalmat nyújt arra, hogy egy kicsit kedveskedjünk valakinek.

Részletek
Himnuszmondó versenyt hirdetett a városi könyvtár

Himnuszmondó versenyt hirdetett a városi könyvtár

2020. január 23. 15:00

Himnuszmondó versenyt hirdetett a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület irodalmi szekciója a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A január 22-i eseményre Kiskunfélegyháza és a környező települések általános iskolásainak hetedik és nyolcadikos osztályos tanulóit, valamint a hatosztályos gimnázium első és második évfolyamos diákjait várták. Összesen nyolcan jelentkeztek, amelyből heten jelentek meg a megmérettetésen. A szervezők az iskolákból két-két gyermek jelentkezését várták.

Részletek