Hirdetés
Intim torna: nem csak panasz esetén

Intim torna: nem csak panasz esetén

2020. július 7. 18:00

Kriston Intim Torna női tanfolyamot szervezett Kiskunfélegyházán az Egészségfejlesztő Iroda július 7-e és 9-e között. A háromnapos esemény fontosságát és szükségességét jelzi, hogy nagyon hamar megteltek az üres helyek, élénk érdeklődés kíséri a tanfolyamot Kiskunfélegyházán.

Részletek
Erzsébet-tábor a Dózsa iskolában

Erzsébet-tábor a Dózsa iskolában

2020. július 7. 17:30

Az egyhetes turnus ideje alatt a dózsás gyermekek iskolai keretek között vehettek részt az aktív pihenést szolgáló, maradandó élményt nyújtó, az életkori sajátosságaikhoz igazodó foglalkozásokon, és a tábor helyszínén kívüli szabadidős kulturális programokon.

Részletek
Ezüst és ligaelső dartsikerek

Ezüst és ligaelső dartsikerek

2020. július 7. 13:00

A 4. fordulóját rendezték meg július első hétvégéjén a kecskeméti Lesz Vigasz Amatőr Darts Viadalnak, amelyen a Félegyházi Darts Club képviseletében Vincze Katalin, Kormányos Dávid, Gál Tamás, Csúri Ferenc, Valkovics István, Pecz István valamint Horváth Zsolt ragadott nyílat.

Részletek
Hamarosan újjászületik a Péteri-tó 

Hamarosan újjászületik a Péteri-tó 

2020. július 7. 10:00

Javában zajlanak a Péteri-tó eredeti mederalakulatát visszaállító munkálatok a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság vezetésével. Az egykor halastóként üzemelő természetes szikes tó rekonstrukciója európai uniós támogatásból, 329 900 000 Ft felhasználásával valósul meg.

Részletek
Nomád duatlon Szegeden

Nomád duatlon Szegeden

2020. július 6. 15:00

Kiválóan indított a JOGGING PLUS csipet csapata a Nomád duatlon versenyen, Szegeden, június 27-én. Az olajosok körét a meghívott egyesületek sportolóinak és amatőr versenyzőknek rendezték meg. Az időjárás nem könnyítette meg a versenyzők dolgát, erőteljes napsütés és magas páratartalom tette próbára a lelkes indulókat.

Részletek
Meghalt Ennio Morricone

Meghalt Ennio Morricone

2020. július 6. 13:00

Amikor egy pillanatra elcsendesedik a világ, és főleg a mozi. 91 éves korában meghalt Ennio Morricone olasz zeneszerző, karmester. Legendáját és nagyságát hiánya mutatja meg majd tökéletesen. Filmzenéit még az utca embere is fütyörészi, elég csak a Volt egyszer egy vadnyugatot, A Jó, a Rossz és a Csúfot vagy még a szalagavatóra is gyakran választott A profit említeni. A tehetségét nem skatulyázta be a cowboyoktól, és füstölgő puskacsövektől hemzsegő műfaj, a szégyenszemre csak egyszeres Oscar-díjas (előbb szemlesütve adott neki előbb egy életmű szobrocskát, aztán már szinte a semmiből kapott végre egy rendeset az Aljas nyolcasért).

Részletek
Családi napot tartottak a modellezők

Családi napot tartottak a modellezők

2020. július 6. 14:00

Családi napot tartott a Kiskunfélegyházi Korona Modellező Sportegyesület a repülőtéren július 4-én, szombaton. A jó hangulatú, ingyenes rendezvény célja volt, hogy a modellezést népszerűsítse, közelebb vigye az érdeklődő közönséghez. A műrepülő bemutatók mellett szimulátoros repülésre is volt lehetőség, a gyermekeknek kézműves foglalkozással kedveskedtek a szervezők.

Részletek
Tárogató hangja töltötte be a Béke-teret pénteken este

Tárogató hangja töltötte be a Béke-teret pénteken este

2020. július 6. 10:00

Dr. Tóth Ákos tárogatójátékát élvezhettük július 3-án, pénteken, a Béke-téri szökőkútnál. A nagy számban megjelent érdeklődő és együttműködő közönség nagy tapssal és több esetben is énekkel kísérte a művészt. Hallható volt magyar népdalcsokor, Petőfi megzenésített versei, Rákóczi-dalok és néhány könnyűzenei ismert mű is. Jövő pénteken, július 10-én, 20 órától, a több félegyházi tagot is számláló, Kecskemét Brass rézfúvós együttest hallhatjuk.

Részletek
Házi tarhonya készítése Pákapusztán

Házi tarhonya készítése Pákapusztán

2020. július 5. 17:30

Gyermekkorom meghatározó és szép emlékei közé tartozik a házi tarhonya készítése. Nagyszüleim a város zajától távol, egy erdőszéli kis tanyán – Félegyháza és Kecskemét között – éltek Pákapusztán. Ma már csak az idősebb generáció ismeri ezt a helymeghatározást, a fiatalabbak, geodéták Kiskunfélegyháza I. kerület néven tartják nyilván.

Részletek