Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2022. január 20. 12:00

A Kiskunfélegyházán és környékén 2022. 2. hetében újszülöttek, házasságot kötöttek és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
A NAV új honlapja az ügyfelekről szól

A NAV új honlapja az ügyfelekről szól

2022. január 19. 12:00

Január 15-én debütált a NAV új honlapja. A szerkezet, a küllem kialakításában az ügyfelek igényei domináltak, a magánszemélyek és a szakmájuk okán érdeklődők számára is új megoldásokat kínál az információs, illetve az online ügyintézésre is alkalmas portál.

Részletek
Fókuszban a megyék: beruházások Bács-Kiskunban

Fókuszban a megyék: beruházások Bács-Kiskunban

2022. január 19. 08:00

A járvány 2020-ban, ahogy országos tendenciában is, úgy a megyei székhelyű gazdasági szervezetek fejlesztési tevékenységét is visszavetette. A beruházási aktivitás viszont 2021 elején újból lendületet vett, a teljesítések volumene negyedévről-negyedévre fokozódott. A szervezetek 2021. I‒III. negyedévi 230 milliárd forint értékű új beruházása összehasonlító áron 37%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. A bővülés mértéke a főváros és a megyék körében Bács-Kiskunban volt az egyik legnagyobb. A beruházások 64%-át a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások realizálták.

Részletek
Lezárult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Lezárult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2022. január 18. 16:00

Lezárult az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára által elrendelt, a Nébih irányításával végrehajtott egy hónapos téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés sorozat. Kirívó jogsértés nem történt, a tapasztaltak szerint a koronavírus járvány elleni védekezést elősegítő higiéniai szabályokat a legtöbb élelmiszer-vállalkozás betartja.

Részletek
Évzáró gyűlést tartottak a Koppány íjászok

Évzáró gyűlést tartottak a Koppány íjászok

2022. január 17. 17:30

Mint már megszokott, az évzárót kisebb karácsonyi ünnepséggel kötik össze a Turul Koppány Íjászai. Így történ ez 2021-ben is. Az eseményt Bense Blanka és édesanyja Kurainé Kis Szilvia zenei műsorával nyitotta meg. Blanka hegedűn és furulyán játszott, édesanyja csellón kísérte. Továbbiakban Dinnyés Gyula köszöntötte a megjelenteket, majd Kis Mónika ismertette az évben elért eredményeket, programokat, versenyeken megjelenést, és a versenyek szervezését.

Részletek
Megmenekül a Homokhátság az elsivatagosodástól

Megmenekül a Homokhátság az elsivatagosodástól

2022. január 17. 08:00

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság kihirdette a Homokhátság vízpótlását segítő beruházás nyertes pályázóit. A „Homokhátság vízpótlása III/2. ütem" nevű projekt tervezési és kivitelezési munkáit a KÖTIVIÉP'B Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. valósíthatja meg 1,8 milliárd forintért – írta az uniós közbeszerzési közlöny. A projekt célja a vízjogi létesítési engedéllyel rendelkező teljes homokháti vízpótlás a III. ütem keretében, amely a klímaváltozással sújtott dél-alföldi térség aszály elleni védelmét szolgálja.

Részletek