Megérkezett a tavasz

Megérkezett a tavasz

2020. április 4. 13:00

Kiss Kálmán olvasónktól kaptuk a Kossuth utca 22. szám alatt virágzó broméliák, azaz tulipánfák virágzását megörökítő fotókat. Jól látszik, itt a megújulás, a tavasz beköszöntött hozzánk. Arra biztatnánk olvasóinkat, hogy osszák meg velünk a kertjükben, Félegyháza közterein látható természeti jelenségeket, hogy együtt fedezhessük fel a természet újjászületésének szépségeit, és erőt gyűjthessünk ennek a végtelen, de mindig az életet hirdető körforgásnak a törvényszerűségeiből.

Részletek
Filléres kézfertőtlenítőt dobott piacra a MOL

Filléres kézfertőtlenítőt dobott piacra a MOL

2020. április 4. 16:00 | Koronavírus

Itthon hetek óta hiánycikknek számít a kézfertőtlenítő, éppen ezért múlt héten az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy mostantól a MOL is átáll ezek gyártására. A Pénzcentrumnak sikerült is vásárolnia egyet a termékből egy pesti patikában, de nagy valószínűséggel csak véletlenül, mert még nem lehetne kereskedelmi forgalomban.

Részletek
Szeretethang a vonalban

Szeretethang a vonalban

2020. április 4. 08:00

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Csoportja a jelenlegi járványhelyzetben – a kijárási korlátozások idején – szeretne a rászorulók rendelkezésére állni a Szeretethang a vonalban elnevezésű segítő beszélgetés szolgálatával. Küldetésük: A hit védelme és a szegények szolgálata.

Részletek
Hírek a megyei kórházból

Hírek a megyei kórházból

2020. április 3. 14:00 | Koronavírus

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi célra kijelölte és kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházat, a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, a területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések lakosainak vizsgálatára és az igazolt betegek ellátására. A betegbiztonság érdekében az intézmény haladéktalanul megkezdte a felkészülést a koronavírus (COVID-19) fertőzéssel érintett betegek fogadására, izolálására, ellátására.

Részletek
Változik az óvodai beiratkozások rendje

Változik az óvodai beiratkozások rendje

2020. április 3. 10:00 | Koronavírus

Az emberi erőforrások minisztere – a kialakult járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel – a 7/2020. (III.25.) EMMI határozata alapján a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg.

Részletek
Áprilisi áramszünetek

Áprilisi áramszünetek

2020. április 3. 12:00

Az NKM áramszolgáltató az ügyfelek igénye alapján hálózatbővítést, egyes szakaszokon hálózatrekonstrukciót végez. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése miatt rövid időre szükséges az egyes hálózati szakaszok kikapcsolása. A munkák idején áprilisban időszakos áramszünet lesz Kiskunfélegyházán több utcában. Az áramszolgáltató munkatársai minden esetben igyekeznek az áramszünetek időtartamát a lehető legminimálisabb mértékre csökkenteni azért, hogy a fogyasztók a legkevesebbet érezzék a munkavégzésből.

Részletek