Dokumentumfilm-premier és fotókiállítás Fülöpjakabon

Dokumentumfilm-premier és fotókiállítás Fülöpjakabon

2022. szeptember 29. 17:30

A Falvak Éjszakája programsorozat keretében ünnepel a hétvégén Fülöpjakab. Kunszállás, Jakabszállás és Fülöpjakab évek óta szervezi meg ezeket a jeles napokat, amelynek célja, hogy a szomszédos települések egymás hagyományait megismerjék, abban részt vegyenek és ezáltal is jó kapcsolatok alakuljanak ki. 

Részletek
Csáki Béla lett Fülöpjakab első díszpolgára

Csáki Béla lett Fülöpjakab első díszpolgára

2021. december 24. 08:00

Évzáró vacsorát rendeztek Fülöpjakabon december 21-én, kedden, ahol – a polgármesteri hivatal dolgozói, az iskola és óvoda alkalmazottai, az egészségügy valamint az egyház képviselői, testületi és bizottsági tagok, civil szervezetek vezetői és az intézmények nyugdíjasai jelenlétében – a települési elismeréseket is átadták.

Részletek
Falusi lakodalom Fülöpkén

Falusi lakodalom Fülöpkén

2021. július 6. 16:00

Jó hangulatban telt a 2021-es év maszktalanságának első napja Fülöpjakabon: kötetlen batyus bulit tartottak a szabadidőparkban. Az eseménynek egyetlen kötött eleme a kültéri kondi-eszközök átadása volt. 2020-ban a helyi polgárőr szervezet pályázott és nyert a Magyar Falu Program keretében meghirdetett kiíráson, a gyümölcs most érett be.

Részletek
Megújul Fülöpjakabon a temető

Megújul Fülöpjakabon a temető

2021. május 6. 12:00

Megkezdődtek a munkák Fülöpjakabon, a temetőben. Az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében 3 millió 400 ezer forintot nyert, hogy térköves járdát építsenek, amely segíti a közlekedést a temetőbe látogatóknak, temetésre érkezőknek, főként a mozgásukban korlátozottaknak a parkoló és a ravatalozó között.

Részletek
Megújul a fülöpjakabi óvoda

Megújul a fülöpjakabi óvoda

2021. április 28. 10:00

Fülöpjakabon elindult az "Óvoda kalapja" projekt, megkezdődött az óvoda héjszerkezetének cseréje, melyre a Magyar Falu program keretében nyertek mintegy hatmillió forintot. A munkálatok azonban kétmillió forinttal többe kerülnek, ezért a községben gyűjtésbe kezdtek. A mai napig 1.235.000 forint gyűlt össze, hiányzik még nyolcszázezer forint. Aki fontosnak érzi a projektet, segítsen a 11732071-15540289-10110007 számlára való utalással, vagy a hivatalban átvehető csekkes befizetéssel. A közleménybe be kell írni: Óvoda kalapja.

Részletek