• Kezdőlap
  • "Koronavírus"-ként cimkézett hírek listázása
Szolid eredménnyel, de túllépett a mélyponton az Integrál Zrt.

Szolid eredménnyel, de túllépett a mélyponton az Integrál Zrt.

2022. február 17. 14:00 | Koronavírus

Előbb a pandémia nehezítette az Integrál Zrt. munkáját, majd jött a madárinfluenza. Ilyen körülmények között már az is jelentős sikernek tekinthető, hogy sikerült átvészelni az elmúlt éveket úgy, hogy meg tudták tartani a munkaerőt, és idén talán már a gazdasági mutatók is kedvezőbb képet mutatnak. Kiemelkedően fontos ez Kiskunfélegyházának azért is, mert a cég mintegy 500 dolgozót foglalkoztat, és ezzel az önkormányzat mellett a második legnagyobb munkaadó a városban. Mindezekről dr. Horváth Sándor elnök-vezérigazgató tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt.

Részletek
Teljeskörű látogatási tilalom a városi kórházban

Teljeskörű látogatási tilalom a városi kórházban

2021. október 29. 15:00 | Koronavírus

Teljeskörű látogatási tilalom lép életbe október 30-án, szombattól a kiskunfélegyházi városi kórházban. Kérik, hogy hozzátartozójukkal elsősorban telefonon tartsák a kapcsolatot. A látogatási tilalom alatt a súlyos állapotú beteg hozzátartozója látogatási engedélyt kérhet, aminek jogosságának megvizsgálása után a telephelyvezető főigazgató helyettes adhat ki. Engedéllyel is csak naponta egy hozzátartozónak engedik meg a látogatást, maximum 15 percre, kizárólag a megszokott látogatási időben. A látogatónak védettségi igazolvánnyal, vagy 48 órán belüli PCR teszttel kell rendelkeznie. A beteget megilleti az egyházi személlyel való kapcsolattartás. Felhívják a figyelmet, hogy a látogatási tilalom alatt fokozott biztonsági ellenőrzés lesz érvényben.

Részletek
Vírustaps

Vírustaps

2021. április 18. 08:00 | Koronavírus

Emlékeznek még a tapsra? Nem volt viharos, hangjától nem robbantak szét az utcai lámpák, de ütemes volt, a szívet hevesebb dobbanásokra ösztönző, szemet könnybe lábasztó. Mint ahogy a látvány is, amikor 2020. március 14-én számosan élőben jelentkeztek be Észak-Olaszországból, hogy megmutathassák azt a civil kezdeményezést, amelyben az olaszok szombat délben a karantén miatt az erkélyről állva tapsolnak az egészségügyi dolgozókért, akik fáradhatatlanul dolgoznak a koronavírus betegeinek megsegítéséért.

Részletek
Szegényesen, de elindult a Koppányok versenyszezonja

Szegényesen, de elindult a Koppányok versenyszezonja

2021. április 15. 17:00 | Koronavírus

Április 10-én, szombaton a Huszka József Hagyományőrző Egyesület pálmonostori íjász tagozata rendezett versenyt a pálmonostori Kiss tanyán. A versenyéhség, a nagy nevezőlétszámban is meglátszott. A pusztán keresztül szaladó erős szél és a messzire kihelyezett célok nehezítették az íjászok célba-találási arányát. A Covid-veszély miatt a Koppányok közül mindössze hárman vállalták a részvételt – mondta el lapunknak Dinnyés Gyula vezető.

Részletek
Egészségügyi intézményeket támogat a Fornetti a járvány alatt

Egészségügyi intézményeket támogat a Fornetti a járvány alatt

2021. április 14. 08:00 | Koronavírus

Számos hazai egészségügyi intézményt támogatott a koronavírus-járvány elmúlt egy éve alatt a Fornetti Magyarország a társadalmi felelősségvállalás jegyében. A kiskunfélegyházi telephellyel is rendelkező vállalat főként termékeket szállított a járvány kezelésében résztvevő intézmények munkatársainak, hogy így könnyítsen a fokozott terhelés alatt dolgozók mindennapjain.

Részletek
Karanténban 7 gyerekkel 

Karanténban 7 gyerekkel 

2021. április 10. 08:00 | Koronavírus

Hogyan küzd meg a karanténnal egy hétgyerekes családanya és egy egyedülálló nő? Hogy lehet egyszerre ennyi gyereket otthon tanítani? Mi történik, ha a járvány megszakít egy szülő-gyerek kapcsolattartást vagy egy örökbefogadást? Milyen praktikákkal élik túl az anyák a bezártságot? Az SOS Gyermekfalvak nevelőszülőket kérdezett. 

Részletek
Sok élménytől estek el a végzős gimnazisták

Sok élménytől estek el a végzős gimnazisták

2021. április 6. 08:00 | Koronavírus

Dr. Kása Zsuzsanna, a Móra Ferenc Gimnázium igazgatója szerint a veszélyhelyzet legnagyobb elszenvedői a végzős tanulók. Többek között erről is szó esett, amikor arról kérdeztük az intézmény vezetőjét, hogyan érintett tanulókat és tanárokat az immár egy éve tartó járványhelyzet.

Részletek
Oltottak is adhatnak vért

Oltottak is adhatnak vért

2021. április 5. 16:00 | Koronavírus

A koronavírus elleni védőoltásban részesültek az oltás másnapján már adhatnak vért, ám ha valaki megfertőződött, gyógyulás után 21 nappal jelentkezhet véradásra – tudtuk meg Almádi-Kis Melindától, a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezetének vezetőjétől, aki hozzátette a legutóbbi eseményük is sikeres volt, 35 fő érkezett donornak.

Részletek
Ingyenes, online színházi közvetítések 

Ingyenes, online színházi közvetítések 

2021. március 31. 16:00 | Koronavírus

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház teljes társulata fegyelmezetten követi a járvány megfékezése érdekében hozott szabályokat, mert a színművészektől a súgókig, rendezőktől az énekkarig mindannyian az újranyitást és az újbóli találkozást várják. Azonban addig sem hagyják cserben a színházrajongókat: a tavaszi szünetben az ifjú nézőiket invitálják egy kis közös mókára: a korábban nagy sikert aratott Túl az Óperencián című táncos mesejátékot és az És közben szól a dal című zenés mesét tekinthetik meg.

Részletek
Nyitásra várva

Nyitásra várva

2021. március 26. 10:00 | Koronavírus

Bár a strand még nem ébredt fel a téli álomból, a tavasz első hírnökei, a százszorszépek már virágoznak a lassacskán erőre kapó fűben. Dolgos kezek szorgos munkájaként szépül a terület, hiszen a téli időszak belső karbantartási munkáit követően a tavaszi napsütéssel a fürdő dolgozói már a szabadban tevékenykednek, s teszik rendbe a létesítmény utcafronti zöldfelületeit és a belső kertet.

Részletek
A MOK közleménye a súlyosbodó járványhelyzet teendőiről

A MOK közleménye a súlyosbodó járványhelyzet teendőiről

2021. március 23. 11:00 | Koronavírus

A Magyar Orvosi Kamara elnökségének közleménye szerint a COVID-19 betegség minden eddiginél erősebben támad. A baj nagy, és ha nem vigyázunk, még nagyobb lesz. A népességarányos halálozási mutatókban napok óta elsők vagyunk a világon, a kórházi osztályok túlnyomó része már COVID-osztály, az intenzív osztályok sokszoros terhelés alatt vannak, a műtők leálltak, az ott lévő lélegeztetőgépeken is már COVID-betegek küzdenek az életükért. A vezényelhető egészségügyi dolgozók elfogytak, a kórházak önkénteseket keresnek a kórházi munka segítésére.

Részletek
Segítséget nyújt az önkormányzat az oltási regisztrációhoz

Segítséget nyújt az önkormányzat az oltási regisztrációhoz

2021. március 17. 15:00 | Koronavírus

Mivel a napi tapasztalatok tanúsága szerint sok idős személynek jelent problémát önállóan regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra, a félegyházi önkormányzat munkatársai segítséget nyújtanak mindazoknak, akik erre igényt tartanak. A 76/562-030-as telefonszámon Görög Anita és Keresztes Tünde várja munkaidőben az érdeklődők hívását.

Részletek
Visszafogottan, de méltósággal emlékeztünk meg forradalmunkról

Visszafogottan, de méltósággal emlékeztünk meg forradalmunkról

2021. március 15. 11:30 | Koronavírus

A városvezetés és a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület március 15-én először a Kossuth utcán Bem tábornok szobránál emlékezett nemzeti ünnepünkre. Ezt követően a főtéren Petőfi Sándor szobránál helyezték el az emlékezés koszorúit. Bár a vírushelyzet miatt idén nem volt központi ünnepség, a Petőfi-szobornál családok, gyermekek is elhelyezték zászlócskáikat, kokárdáikat és virágaikat. Csányi József polgármester azt is bejelentette, hogy Kiskunfélegyházán Bem Józsefről nevezik el a fegyvergyár melletti utcát.

Részletek
Nyárra ismét teltházas hazai turizmusra számítanak

Nyárra ismét teltházas hazai turizmusra számítanak

2021. március 14. 16:00 | Koronavírus

Hasznos információkat osztott meg a turizmusról, a szállodák üzemeltetéséről, a belföldi szálláshelyek aktuális helyzetéről, arculatváltásról, újításokról, a Covid-hatásról Klemm Balázs, a turizmus véleményformáló szakembere. A magyarországi és székelyföldi érdekeltségű cég, a Hotel & More Group tulajdonosa, vezérigazgatója beszélt a 2020-as és a 2021-es turisztikai idényről és a szektor jövőbeli kilátásairól.

Részletek
Ingyenes internet az általános iskolásoknak

Ingyenes internet az általános iskolásoknak

2021. március 13. 17:30 | Koronavírus

A kormány minden lehetséges eszközzel támogatja a magyar családokat, hogy minél kevesebb terhet okozzon nekik a járványhelyzet – közölte Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette, ennek érdekében tették elérhetővé tavaly ősszel a középiskolás tanulók és pedagógusok számára az ingyenes internetet, és ezért bővítettek ki most a lehetőséget az alapfokú köznevelési intézmények összesen közel 800 ezer diákjára és tanárára is.

Részletek
Lotfi Begi szerint a zenei világ kártyavárként omlik össze

Lotfi Begi szerint a zenei világ kártyavárként omlik össze

2021. március 11. 16:00 | Koronavírus

Drámai összeomlás, katasztrófa jellemzi a művészeti életet. Sok zenész ma pizzafutárként tevékenykedik. Lotfi Begi zenész, producer és Pajor Tamás költő, rockzenész eljutott odáig, hogy két hétre zenementes időszakot kellene összehozni, hogy ez emberek rájöjjenek arra mennyire igaz az a sláger, hogy „zene nélkül mit érek én".

Részletek
Könyvtársarok – Friss hírek

Könyvtársarok – Friss hírek

2021. március 11. 14:00 | Koronavírus

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Kormányrendelet értelmében a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín köteles zárva tartani. Így március 8-ától a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Könyvátadó Pont és Könyv(fu)tár szolgáltatásai átmenetileg szünetelnek. A könyveket továbbra is visszajuttathatják a könyvvisszavételező állomásba, közismertebb nevén a könyvbedobóba. Friss információkért érdeklődjenek telefonon a (76) 461–429/12-es melléken vagy kövessék a könyvtár honlapját, Facebook- és Instagram-oldalait!

Részletek
A járvány ideje alatt is járják a határt a lovas polgárőrök

A járvány ideje alatt is járják a határt a lovas polgárőrök

2021. március 11. 10:00 | Koronavírus

Összevont szolgálatot teljesített a „Külterületek biztonsága, környezetünk védelme 2020” elnevezésű program keretében március 6-án a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület Lovas Tagozata, 6 fővel. Dongó József, a lovas tagozat vezetője elmondta, hogy a szolgálat során most az illegális szemétlerakás helyszíneinek feltérképezése volt a legfőbb feladat.

Részletek
XVI. Helyismereti vetélkedő, Kiskunfélegyháza – 2021

XVI. Helyismereti vetélkedő, Kiskunfélegyháza – 2021

2021. március 8. 12:00 | Koronavírus

A Kiskun Múzeum és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szervezésében, társintézmények és civil szervezetek összefogásával hirdették meg a XVI. Helyismereti vetélkedőt – rendhagyó módon – a helyi diákok számára. Az idei év témája: Művészetek Kiskunfélegyházán. A helyismereti idén kétfordulós online vetélkedő, ami április 8-án kezdődik. 

Részletek
Könyvtári korlátozások

Könyvtári korlátozások

2021. március 8. 11:00 | Koronavírus

Március 8-ától átmenetileg szünetelteti Könyvátadó Pont és Könyvfutár szolgáltatásait a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III.5.) Kormányrendelet értelmében. A könyvek visszaadása továbbra is a könyvbedobóba lehetséges. Megértésüket köszönik.

Részletek
Az oltási program rendben halad, csak a hétvégére tervezett AstraZeneca-oltást halasztják

Az oltási program rendben halad, csak a hétvégére tervezett AstraZeneca-oltást halasztják

2021. március 5. 14:30 | Koronavírus

Az oltási program rendben halad, csak a hétvégére tervezett AstraZeneca-oltást halasztják – mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.

Részletek
Nemzetközi rangú képzőművészünkre emlékeztünk

Nemzetközi rangú képzőművészünkre emlékeztünk

2021. március 5. 12:00 | Koronavírus

Városunk híres művészegyéniségére, Holló Lászlóra, a Kossuth-, Munkácsy-, Szinyei-díjjal kitüntetett festőművészre emlékezett Kiskunfélegyháza. Március 6-án, a képzőművész születésnapján a járványhelyzetre tekintettel ebben az évben rendhagyó koszorúzással tisztelgett a városvezetés és a Móra Ferenc Művelődési Központ kollektívája. Holló László 45 éve, 1976 augusztus 14-én hunyt el.

Részletek
Rendezvénysátrak, rendezvényre várva

Rendezvénysátrak, rendezvényre várva

2021. március 5. 08:00 | Koronavírus

A Covid-vírus okozta megszorítások a rendezvények szervezésében érintett cégeket, szolgáltatókat különösen kedvezőtlenül érintették, hiszen gyakorlatilag az összes bevételi forrásuk elapadt. Gyürkyné Mészáros Ágnessel, a kiskunfélegyházi székhelyű Sátorrent vezetőjével egyebek mellett az elmúlt időszak tapasztalatairól és jövőbeli terveikről beszélgettünk.

Részletek
A pandémia ellenére is sokan házasodnak

A pandémia ellenére is sokan házasodnak

2021. február 27. 08:00 | Koronavírus

Korábban évente átlagosan 120-130 pár fogadott örök hűséget egymásnak Félegyházán. Ez a szám viszonylag régóta állandó volt. 2019-ben már 214-re emelkedett a házasságkötések száma, 2020-ban pedig annak ellenére 181 volt, hogy a pandémia miatt nagyon komoly korlátozásokkal kellett számolniuk a házasulóknak, így sokan döntöttek annak elhalasztása mellett.

Részletek
Képtelenség ez a járvány

Képtelenség ez a járvány

2021. február 26. 08:00 | Koronavírus

Fantoly Márton fotóival rendszeresen találkozhatnak a Félegyházi Közlöny olvasói. Fiatal, de már jelentős tapasztalattal rendelkező munkatársunk azonban a fotóriporterkedés mellett esküvői és portréfotózással is foglalkozik. Az elmúlt egy évben ő is sok megbízást veszített el, ami kezdő vállalkozóként meglehetősen érzékenyen érintette, de szerencsére nem szegte kedvét. Egyebek mellett ez is kiderül a vele készített interjúból.

Részletek
Szenvedélye az esküvő

Szenvedélye az esküvő

2021. február 25. 08:00 | Koronavírus

Csikósné Fehér Irén több éve foglalkozik esküvői dekoráció készítésével. Neve gyakorlatilag egybeforrt Kiskunfélegyházán és környékén – sőt, mára az ország egész területén – az ízléses, változatos, elegáns, kifinomult dekorációval, amiket évről-évre megálmodik és megvalósít a házasulandók nagy napjára. Korábban az Esküvő kiállítás szervezőjeként is bebizonyította, mennyire szenvedélyesen szeret segíteni abban, hogy a párok számára ez egy tökéletes és boldog nap lehessen. Sajnos a 2020-as szezon számára is nagyon nehéz volt. Ezt is elmondta, amikor a kezdetekről, a pandémiáról és a kilátásokról beszélgettünk.

Részletek
Modernizálni kell az idősotthonok higiéniás eszközeit

Modernizálni kell az idősotthonok higiéniás eszközeit

2021. február 24. 16:00 | Koronavírus

Nem könnyű ma helytállni az idősotthonok és szociális intézmények dolgozóinak. A koronavírus-járvány (Covid-19) idején elengedhetetlenül nagy hangsúlyt kell helyezni a higiéniára a mindennapos mosási és takarítási munkálatok során. A ruhaneműk, edények vagy orvosi felszerelések professzionális megtisztítása ugyanis elősegíti a vírus megállítását vagy terjedésének lelassítását. Ezeknek az intézményeknek jelenleg sokkal magasabb higiéniai követelményeknek kell megfelelniük, hogy óvni tudják az ott lakók és dolgozók egészségét. Ez sokszor speciális feladatokat igényel.

Részletek
Esküvői remények

Esküvői remények

2021. február 24. 08:00 | Koronavírus

Az elmúlt év a bizonytalanságról szólt az esküvőre készülők és az esküvői szolgáltatók számára egyaránt. Voltak párok, akik már a pandémia elején lemondták az esküvő tervezett időpontját, mások hónapról hónapra halasztották az egybekelés idejét. Erről Molnár Jánosné, a kiskunfélegyházi Chrysalis Esküvői Ruhaszalon tulajdonosa beszélt, amikor tapasztalatairól kérdeztük.

Részletek
Félegyházán is oltanak

Félegyházán is oltanak

2021. február 21. 08:00 | Koronavírus

Kiskunfélegyházán is javában tart már a COVID-19 elleni oltóanyagok beadása. Dr. Patkós Róbert háziorvostól megtudtuk, hogy harmadik hete oltanak a háziorvosi körzetekben, valamint a kecskeméti és félegyházi oltópontokra is küldenek pácienseket. Jelenleg a Pfizer/BioNTech oltóanyaggal a 60 év felettieket, az AstraZeneca készítményével pedig a 18-60 év közötti krónikus betegeket oltják. A félegyházi oltóponton a Pfizer készítményét, Kecskeméten a Szputnyik V vakcinát adják ebben az időpontban. Ez utóbbit azok a 60 év feletti személyek kapják, akiknek nincs krónikus betegsége.

Részletek
Derűt sugárzó online fotókiállítás – videóval

Derűt sugárzó online fotókiállítás – videóval

2021. február 19. 17:30 | Koronavírus

Közművelődési intézményeink a járványhelyzet miatt online kiállításmegnyitókra kényszerülnek. A Móra Ferenc Művelődési Központ február 19-én tette közzé az interneten tárlatát, amely a Válogatás Somogyi György fotográfus az Erdélyi Unitáriusok Népművészete című sorozatát mutatja be. Köszöntőt mondott Kovács-Csonka Szilvia igazgató, a kiállítást Kátai Tibor néptáncoktató, koreográfus, a Magyar Kultúra Lovagja nyitotta meg.

Részletek
Optimisták a félegyházi szállásadók

Optimisták a félegyházi szállásadók

2021. február 19. 08:00 | Koronavírus

A Covid-19 vírus megjelenése óta eltelt egy év különösen hátrányosan érintette az idegenforgalommal és vendéglátással foglalkozó vállalkozásokat, magányszemélyeket. Nincs ez másként városunkban sem. Lapunk három kiskunfélegyházi szálláshely tulajdonosát kérdezte tapasztalataikról, jelenlegi helyzetükről és jövőbeni terveikről.

Részletek
Körkérdés: Beadatja-e magának a Covid-19 elleni vakcinát?

Körkérdés: Beadatja-e magának a Covid-19 elleni vakcinát?

2021. február 18. 16:00 | Koronavírus

A Covid-19 elleni oltás hónapok óta beszédtéma a médiában és a családokban. Lapunk arra volt kíváncsi, hogy Kiskunfélegyháza lakossága miként áll a vakcina beadatásához. A védőoltás önkéntes jelentkezés, regisztráció alapján működik és ingyenes. A jelenleg alkalmazott vakcinából két injekció szükséges az immunitáshoz.

Részletek
Drágábbak lettek a kiskunfélegyházi ingatlanok 2020-ban

Drágábbak lettek a kiskunfélegyházi ingatlanok 2020-ban

2021. február 16. 08:00 | Koronavírus

A tavalyi év minden bizonnyal sok új helyzetet tartogatott számunkra az ingatlanpiac területén is. A világjárvány első hulláma hazánkban sem zajlott le következmények nélkül. A koronavírus-járvány országos szinten az ingatlanpiacra is nagy nyomást gyakorolt. Ennek köszönhetően Kiskunfélegyházán áremelkedéssel és áreséssel is találkozhattunk az elmúlt egy év során, viszont a 2020-as év eleji átlagárakhoz képest minden ingatlantípus tekintetében – hol kisebb, hol nagyobb – áremelkedés könyvelhettünk el.

Részletek
Egy napra sem állt le a járvány miatt az IBV Hungária Kft.

Egy napra sem állt le a járvány miatt az IBV Hungária Kft.

2021. február 12. 08:00 | Koronavírus

– A koronavírusos időszakban komoly kihívást jelent mindannyiunknak a napi feladatok ellátása mellett folyamatosan fenntartani a munkavégzés biztonságos feltételeit. Elsődleges célunk a munkavállalóink és rajtuk keresztül az ő hozzátartozóik egészségének védelme – mondta el lapunknak az IBV Hungária Kft. ügyvezetője.

Részletek
Új piacok kompenzálták a kiesést a Félegyházi Tejnél

Új piacok kompenzálták a kiesést a Félegyházi Tejnél

2021. február 11. 10:00 | Koronavírus

Ma már nincs olyan iparág, amely ne számolna be a vírushelyzet negatív hatásairól. Nem képez kivételt az élelmiszeripar sem, bár kétségkívül az ő veszteségük kisebb mértékű más iparágakéhoz. A Félegyházi Tej Kft. tulajdonosát, Vida Pált kérdeztük a 2020-as év tapasztalásairól és az idei év terveiről.

Részletek
Megtartotta dolgozóit az ELŐ-SZER Kft.

Megtartotta dolgozóit az ELŐ-SZER Kft.

2021. február 10. 12:00 | Koronavírus

– A 2020. március 11-én kihirdetett országos veszélyhelyzet az ELŐ-SZER Kft. egész elmúlt évi munkáját rosszul érintette. A gazdaság bizonytalanságai miatt az előkészületben lévő szerződések aláírására vagy az építkezések indítására nehezebben, vagy egyáltalán nem került sor. Ezen okok miatt cégünk éves termelési tervének 80 százalékát tudtuk teljesíteni – nyilatkozta lapunknak az ügyvezető, cégalapító.

Részletek
Jó évet zárt Torus Kft.

Jó évet zárt Torus Kft.

2021. február 9. 08:00 | Koronavírus

Nem hozott visszaesést a termelésben az acéltermékeket gyártó, félegyházi Torus Kft-nél az elmúlt év. Ahogy Molnár László ügyvezető kérdésünkre fogalmazott, 2020 nem volt rosszabb év, mint az előző.

Részletek
Hosszútávon beépülhet az oktatásba a hibrid módszer

Hosszútávon beépülhet az oktatásba a hibrid módszer

2021. február 6. 16:00 | Koronavírus

A 2020-21-es tanév első fele a látszat ellenére nem volt könnyebb a tavaszi időszaknál. Milyen kihívások érték a pedagógusokat és a diákokat az új tanévben? Mennyire sikerült megszokni a hibrid oktatási módszereket? Könnyebb volt a digitálisan már képzett tanárok helyzete? Koren Balázs, az Év Digitális Nagykövete, a HiperSuli szakmai vezetője, matematikatanár értékeli az iskolai félévet.

Részletek
Egy trükk, ami jól jön a karantén alatt

Egy trükk, ami jól jön a karantén alatt

2021. február 6. 12:00 | Koronavírus

A koronavírus okozta kényszerű otthonmaradás és bezártság miatt valószínűleg a család tagjai is gyakrabban hajba kapnak. Ehhez idén sajnos a karácsony sem tett hozzá sok mindent, hó híján nehéz volt olyan kirándulóhelyet találni, ahol az ember valóban kikapcsolódhatott volna a gyerekekkel, és sokaknak a rokonlátogatásokról is le kellett mondani, ami újabb bezártságban telt napokat eredményezett.

Részletek
Friss vállalkozóként a pandémia alatt

Friss vállalkozóként a pandémia alatt

2021. február 2. 08:00 | Koronavírus

Balogh Mátét 2017-ben sodorta az élet az egykori Bäder Sörfőzdébe, ahol az akkori vezető, Tóth Miklós vette pártfogásába. Miklóstól sokat tanult a sörfőzés mesterségéről, csiszolta, tökéletesítette már meglévő szakmai tudását, emellett a vállalkozás üzemeltetésébe is beletanult.

Részletek
Folyamatos a COVID-19 elleni oltás

Folyamatos a COVID-19 elleni oltás

2021. január 16. 16:00 | Koronavírus

December 26-án beadták az első koronavírus elleni vakcinát Magyarországon. Azóta folyamatosan zajlik a védőoltások beadása az oltási terv alapján. Először az egészségügyi dolgozók kaphatják meg a vakcinát a kórházi oltópontokon, közülük több tízezren már éltek is a lehetőséggel. Az elmúlt napokban a fertőzésnek különösen kitett idősotthonokban is megkezdődtek az oltások. A cél az, hogy az itt élők és dolgozók mielőbb megkapják a védettséget. Ez önmagában több mint ezer intézményt jelent.

Részletek
Kutatás: Így hatott a világjárvány a munkanapjainkra  

Kutatás: Így hatott a világjárvány a munkanapjainkra  

2020. december 27. 16:00 | Koronavírus

A világjárvány a munkaerőpiacra nem csak kereslet-kínálati szempontból volt komoly hatással, de a mindennapi munkafolyamatokat is radikálisan átalakította. A tapasztalatok szerint a feladatok kiosztása és összehangolása az együttműködést támogató technikai megoldások bevezetésével egyszerűbbé, míg a munkavállalói teljesítmény mérése a korábbinál nehezebbé vált – derül ki a Profession.hu és a Boston Consulting Group közös, friss, reprezentatív felméréséből, mely azt vizsgálta, milyen hatással volt 2020-ban a koronavírus-járvány a munka világára. 

Részletek
Immunerősítéssel a vírus ellen

Immunerősítéssel a vírus ellen

2020. december 1. 08:00 | Koronavírus

A 2020-as év kikerülhetetlen témája a Covid-19. Rengeteget beszélünk a maszk és a távolságtartás fontosságáról, de jelentőségéhez képest kevesebb szó esik a belső védekezésről, azaz immunrendszerünk erősítéséről. Minden betegséggel szemben a legkézenfekvőbb védekezés, ha a megelőzést, az egészség megőrzését próbáljuk elérni. Nemcsok Dorina életmód és táplálkozási tanácsadó, hormonális tanácsadó, anti-aging tanácsadó, sportedző, vitamin és fitnesz szaküzletvezető ezzel kapcsolatban osztotta meg gondolatait.

Részletek
Hat pécsi tanár fejébe vette, hogy mindenkit “leérettségiztet”

Hat pécsi tanár fejébe vette, hogy mindenkit “leérettségiztet”

2020. november 28. 12:00 | Koronavírus

Pánczél Róbert neve nem ismeretlen az olvasók számára. Korábban már a Pécs Aktuál beszámolt róla, hogy a hivatástudatos tanár miként segítette a diákokat az első hullám alatti nehéz időkben. A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának tanára a második hullám alatt sem lazít, ugyanis egy új ötlettel rukkolt elő: a remX-xel, amely akár meg is reformálhatja a digitális oktatást. A szolgáltatás pedig teljesen ingyenes.

Részletek
Fizikailag és lelkileg is egyre nehezebb a sok beteg ellátása

Fizikailag és lelkileg is egyre nehezebb a sok beteg ellátása

2020. november 28. 08:00 | Koronavírus

Órákon keresztül tetőtől talpig védőöltözetben, étlen-szomjan dolgoznak, rengeteg drámai helyzettel szembesülnek, gyakran tehetetlennek érzik magukat, de csak az lebeg a szemük előtt, hogy a lehető legtöbb koronavírusos beteg gyógyul­tan távozhasson. A baon.hu-nak a kecskeméti megyei kórház tüdőbelgyógyászati osztályának vezető főorvosa és a sebészeti mátrixosztály vezető ápolója beszélt arról, milyen megfeszített körülmények között zajlik most az intézményben a betegellátás.

Részletek
Sokat számít az összefogás ereje a járványhelyzetben

Sokat számít az összefogás ereje a járványhelyzetben

2020. november 27. 17:30 | Koronavírus

Egy ózongenerátort adományozott a Kiskunfélegyházi Mentők Alapítványnak Ladányi Endre vállalkozó. Ilyen készüléke már volt a mentőállomásnak, de most lehetőség nyílik arra, hogy egy időben akár több mentőautó, vagy a mentőállomás helyiségeinek ózonos fertőtlenítése is megtörténhessen. Ez azért is fontos, mert egy fertőtlenítési ciklus legalább 30-40 percet vesz igénybe, (15 perc ózonozás+15 perc behatási idő+10 perc szellőztetés) – mondta el a készülék átvételekor Papp György, a mentőállomás vezetője.

Részletek
A kunszállásiak is vigyáznak egymásra

A kunszállásiak is vigyáznak egymásra

2020. november 27. 15:00 | Koronavírus

Időről időre megmutatkozik, hogy vannak Kunszálláson jó szándékú, segítőkész emberek. Molnár Editke jóvoltából november 26-án minden általános iskolás diáknak egy darab mosható textilmaszkot juttattak el. A település köszöni felajánlását, munkáját – adta hírül Almási Roland Márk, polgármester.

Részletek
Meghalt Balázs Fecó

Meghalt Balázs Fecó

2020. november 27. 14:00 | Koronavírus

69 éves korában meghalt Balázs Fecó, Kossuth- és Liszt-díjas énekes, zenész. A zenészlegendát egy egész ország szerette, halála megrendítő. A Korál együttes alapítója két héttel ezelőtt került kórházba, miután elkapta a koronavírust. Az orvosok megfeszítve küzdöttek az énekes életéért, akinek szervezete végül feladta a harcot.

Részletek
Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtés

Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtés

2020. november 26. 10:00 | Koronavírus

Idén is megszervezi Karácsonyi Adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a Covid-19 hatásainak enyhítésére és az ünnepi időszak megsegítésére. Három napon keresztül, november 27-én, 28-án és 29-én, országszerte mintegy 160 település több mint 250 áruházában várják a lakosság élelmiszeradományait önkénteseinkkel. Kiskunfélegyházán – a korábbi évek hagyományihoz hűen – a Tesco áruház is csatlakozott a nemes kezdeményezéshez.

Részletek
Online adószakmai napot tart a megyei iparkamara

Online adószakmai napot tart a megyei iparkamara

2020. november 24. 17:00 | Koronavírus

Online előadást szervez a megyei vállalkozások számára 2021. évi adócsomag címmel a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Hagyományos előadásukat a járványhelyzet miatt ebben az évben online tartják meg november 30-án, hétfőn 13 órától körülbelül kétszer másfél órában. Előadó: Szabó Gábor.

Részletek
Májusra halasztották az Utazás kiállítást

Májusra halasztották az Utazás kiállítást

2020. november 24. 16:00 | Koronavírus

Változnak a jövő év elejére tervezett kiállítások időpontjai a koronavírus okozta járványhelyzettel kapcsolatos intézkedések miatt – hívta fel a figyelmet a Hungexpo Zrt. pénteki közleményében. Az Utazás kiállítás időpontja eredetileg 2021. február 25–28. között lett volna.

Részletek
Összefogtak a helyi rádiók

Összefogtak a helyi rádiók

2020. november 23. 15:30 | Koronavírus

Példátlan összefogásra készülnek a helyi rádiók. Céljuk, hogy könnyebbé tegyék a kórházban ápolt gyermekek számára a szeretteikkel való kapcsolattartást a járványhelyzet karácsonyi időszakában. A Helyi Rádiók Országos Egyesületének összes tagja csatlakozott a kampányhoz, az akció így az egész országon átível majd.

Részletek
Ismét bevezetik a 65 év felettiek idősávját

Ismét bevezetik a 65 év felettiek idősávját

2020. november 23. 13:30 | Koronavírus

Kis változás azonban lesz a tavaszi szabályokhoz képest. A miniszterelnök egy Facebook-videóban közölte, hogy az Idősek Tanácsának ülése után döntöttek az idősáv bevezetéséről. November 24-én, keddtől hétköznap 9 és 11 óra között csak ők tartózkodhatnak a boltban, illetve hétvégén 8 és 10 között szintén csak a 65 év felettieké a vásárlás lehetősége az üzletekben - írta cikkében az ATV.

Részletek
Szerdától indul a félegyházi COVID-szűrőhely

Szerdától indul a félegyházi COVID-szűrőhely

2020. november 23. 10:30 | Koronavírus

A szűrőhely létrehozása nagy segítséget jelent azoknak a helybélieknek, akiknek államilag elismert, gyors COVID-teszt eredményre van szüksége. E célra szerdától, azaz november 25-étől egy szűrőbusz áll rendelkezésre a sportcsarnok főbejáratánál, amit a Szalai Busz Kft. az igényeknek megfelelően átalakított, és térítésmentesen a város rendelkezésére bocsátott.

Részletek
Kapcsolattartási lehetőségek a félegyházi kórházban

Kapcsolattartási lehetőségek a félegyházi kórházban

2020. november 21. 15:00 | Koronavírus

A kiskunfélegyházi kórház minden munkatársa azon fáradozik, hogy az intézmény betegei a járványügyi helyzet és az ehhez kapcsolódó új körülmények ellenére is megfelelő, folyamatos és biztonságos ellátást kapjanak. Ilyenkor nagyon fontos a kapcsolattartás, hogy a hozzátartozók megnyugodhassanak, tisztába legyenek szeretteik általános állapotával.

Részletek
Félegyháza is elcsendesedett

Félegyháza is elcsendesedett

2020. november 20. 10:00 | Koronavírus

Számos európai kis- és nagyvároshoz hasonlóan esténként elcsendesedik Kiskunfélegyháza is: a koronavírus-járvány második hulláma miatt november 11-jétől este 8 és hajnali 5 óra között kijárási tilalom van érvényben Magyarországon. Az üres, kihalt utcák magukra hagyott árnyai között egy-egy munkából hazafelé igyekvő léptei verik fel csupán a csendet. Aztán újra visszatelepszik mindenre az időtlen mozdulatlanság. Döbbenetes korrajz lesz Görög Anita meseszép fotóösszeállítása az utókornak, és – reméljük – örökre elfeledett átmeneti intézkedések dokumentálója ez a cikk, amit most szemlézhet Ön, Kedves Olvasó!

Részletek
Rekord: 1000 milliárd felett lehet az idei e-kereskedelemi összforgalom

Rekord: 1000 milliárd felett lehet az idei e-kereskedelemi összforgalom

2020. november 19. 12:00 | Koronavírus

A belföldi online vásárlások száma és értéke évek óta folyamatosan növekszik, 2020 azonban rekord év lehet a hazai online kiskereskedelmi piacon. A koronavírus miatt az emberek egyre nagyobb mértékben kezdenek el áttérni az életük digitális kiszolgálására, ami szakértők szerint ebben az évben legalább 1000 milliárd forintos összforgalmat eredményezhet. A termékkategóriák esetében kiugró növekedést érnek el azok, akik az otthoni munkavégzéshez szükséges kellékeket áruló, sport, háztartási vagy hobbitermékekre építették a webshopjaikat. A karácsonyi forgalom pedig további extrém meglepetéseket hozhat.

Részletek