• Kezdőlap
  • "Koronavírus"-ként cimkézett hírek listázása
Élet a korona idején

Élet a korona idején

2020. június 9. 14:00 | Koronavírus

Online fotópályázatot hirdet az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért szervezet a Fiatal Tehetségek Program keretében Élet a korona idején címmel. A pályamunkákat június 15-éig várják az [email protected] e-mail címre. Az első három helyezett értékes fotózással kapcsolatos könyveket nyer és kiállítási lehetőséget kínálnak nekik.

Részletek
Cégvezetők a munkaerőpiacról: látszik a fény az alagút végén

Cégvezetők a munkaerőpiacról: látszik a fény az alagút végén

2020. május 19. 16:00 | Koronavírus

A hazai vállalatok a következő fél év gazdasági kilátásait illetően döntően pesszimisták, ugyanakkor az alkalmazottaik megtartását illetően már elkötelezettnek mutatkoznak – derül ki a Profession.hu, friss, saját adatbázisban, a cégvezetők, HR döntéshozók és munkatársak megkérdezésével készített reprezentatív kutatásából. Éppen ezért a HR osztályok többsége immár olyan költségcsökkentési megoldásokat igyekszik találni, amely nem járnak a dolgozói állomány csökkenésével. Ez a magyar gazdaság egészét tekintve is kedvező fejleménynek mondható.

Részletek
Rosszindulatú oldalak koronvaírus idején

Rosszindulatú oldalak koronvaírus idején

2020. május 18. 14:00 | Koronavírus

Százával hoznak létre olyan, koronavírushoz kapcsolható oldalakat, amelyekkel valójában rosszindulatú kampányokat végeznek. Egyetlen céljuk a felhasználó bizalmas adatainak megszerzése. Már akadnak olyan levelek is idehaza, amiket magyar nyelven írtak hasonló céllal. A Panda Security legfrissebb kutatása során a járványügyi helyzethez kapcsolódó, egyértelműen visszaélésre létrehozott oldalakat keresett.  

Részletek
Tudnivalók az egészségügyi szakellátásokról május 18-ától

Tudnivalók az egészségügyi szakellátásokról május 18-ától

2020. május 16. 16:00 | Koronavírus

Az épületbe való belépéskor a bejáratoknál továbbra is pre-triage, azaz előszűrés történik, lázméréssel és kérdőíves dokumentációval. Az intézmény területén kizárólag védőmaszkban lehet tartózkodni, amit az ellátás időtartamára az intézmény biztosít a betegei számára! A vizsgálatra lehetőség szerint egyedül érkezzen, a váróban tartsa a 1,5 méteres távolságot! A szakrendelések maximum 4 vizsgálatot tarthatnak óránként, ezért fontos, hogy csak a megadott időben, előjegyzési időpontját megelőzően 5 perccel érkezzen a vizsgálatra!

Részletek
Matekversenyek a karantén alatt

Matekversenyek a karantén alatt

2020. május 16. 10:00 | Koronavírus

Az egész éves matematikai versenyszezon vidám hangulatú lezárásaként évek óta, több mint 100 fős indulói létszámmal vett részt a Batthyány iskola a Medve Matematika Szabadtéri Versenyen, hol a szegedi, hol a budapesti helyszíneken. A Covid-19 járvány miatt az idén ez az évadzáró, felhőtlen szórakozást is kínáló, remek hangulatú megmérettetés is elmaradt, csakúgy, mint több más rendezvény.

Részletek
Hétfőn újranyit a városi sportcsarnok kondi- és fitneszterme

Hétfőn újranyit a városi sportcsarnok kondi- és fitneszterme

2020. május 15. 17:30 | Koronavírus

Bár a koronavírus jelen van életünkben, mégis a kiskunfélegyházi viszonyokat látva, a városi sportcsarnok vezetése lehetőséget ad a mozgás kedvelőinek a sportra felújított kondi- és fitnesztermének újra nyitásával. Körültekintően, a higiéniai szabályokat betartva kezdik az üzemeltetést. Az el nem használt 10 alkalmas vagy havi bérletek továbbra is érvényesek.

Részletek
Körkérdés: Lesznek-e gyerektáborok a nyáron?

Körkérdés: Lesznek-e gyerektáborok a nyáron?

2020. május 15. 14:00 | Koronavírus

A kormány döntése szerint az ottalvást nem igénylő gyermektáborokat meg lehet tartani a nyáron. A hónap végén, a járványügyi helyzet ismeretében döntenek az ottalvós táborokról. Körkérdésünkben ezúttal arra kerestük a választ, hogy igénylik-e a félegyháziak a nyári gyermektáborokat, és tervezik-e a szervezők, hogy megteremtik a lehetőséget.

Részletek
Kínai-magyar videokonferencia a koronavírusról

Kínai-magyar videokonferencia a koronavírusról

2020. május 14. 16:00 | Koronavírus

Bács-Kiskun megye és a kínai Yunnan tartomány képviselői, egészségügyi vezetői és epidemiológia szakemberek részvételével tartottak videokonferenciát a koronavírus-járványról az elmúlt napokban. A tanácskozás fő témája az új koronavírus megfékezésére irányuló jó tapasztalatok megosztása volt.

Részletek
Járványügy: egyszerűbb lesz a lakossági és vállalati ügyintézés

Járványügy: egyszerűbb lesz a lakossági és vállalati ügyintézés

2020. május 13. 17:00 | Koronavírus

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként újabb kormányzati intézkedés segíti az állampolgárok egészségének védelmét és a vállalkozások működését. A hatósági engedélyezés helyett bejelentéssel is végezhető lesz a legtöbb tevékenység, ezáltal is csökkenti a kormány az ügyintéző-ügyfél találkozások számát, valamint a vállalkozások adminisztrációs terheit. A bürokráciacsökkentő intézkedésnek köszönhetően akár a bejelentéstől számított kilencedik naptól szabadon elkezdhető lesz a kívánt tevékenység.

Részletek
Házhoz megy a könyvtáros

Házhoz megy a könyvtáros

2020. május 12. 16:00 | Koronavírus

Könyvfutár szolgáltatást indított a városi könyvtár. Az új kezdeményezéssel a lakosság mentális egészségének megőrzéséhez szeretnének hozzájárulni a járványhelyzet miatt kialakult rendkívüli időszakban – mondta el Kállainé Vereb Mária igazgató.

Részletek
Szigorú higiéniás követelményekkel kezdték újra az edzéseket a KHSE versenyzői

Szigorú higiéniás követelményekkel kezdték újra az edzéseket a KHSE versenyzői

2020. május 12. 15:00 | Koronavírus

Szűk kéthónapos szünetet követően ismét újraéledt a sportélet a Honvéd Sporttelep termében, ahol a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület tagjai május 4-én indították újra az edzéseket. Kezdésnek heti három tréninget tartanak összevont csoportban előzetes bejelentkezés alapján a megfelelő higiéniás körülményekre ügyelve – mondta el Nagy Krisztián, egyesületi elnök.

Részletek
3+1 jogi tipp a munkahelyek újraindításához

3+1 jogi tipp a munkahelyek újraindításához

2020. május 12. 14:00 | Koronavírus

A COVID-19 járvány miatti csökkentett aktivitás vagy leállás után számos cég indítja újra működését. A munkába való visszatérés számos feladatot ró a munkáltatóra és a munkavállalókra is. Dr. Óváry-Papp Nóra, a Baker & McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda munkajogásza hívja fel a figyelmet a legfontosabb tudnivalókra.

Részletek
Kedves színházbarát!

Kedves színházbarát!

2020. május 12. 12:00 | Koronavírus

A március 12-étől az évad végéig elmaradó előadások pótlása összefügg az elrendelt színházi bezárással és korlátozásokkal, ezért azokat nem tudják pótolni. A jegyeket vissza tudják váltani, viszont azok későbbre történő érvényesítésére, cseréjére nincsen lehetőség – áll a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közleményében.

Részletek
Folytatódik a mintavétel Bács-Kiskun megyében

Folytatódik a mintavétel Bács-Kiskun megyében

2020. május 12. 11:00 | Koronavírus

Kecskeméten, Baján, Kiskunfélegyházán, Kiskunhalason és Lajosmizsén is végeznek mintavételt a Szegedi Tudományegyetem munkatársai az elkövetkező napokban. A vizsgálatsorozat célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról.

Részletek
Újraindult a fogászati ellátás

Újraindult a fogászati ellátás

2020. május 12. 08:00 | Koronavírus

A napokban újraindult a fogászati ellátás Kiskunfélegyházán is. A különbség a járványügyi helyzet előtti időkhöz képest, hogy most minden esetben telefonos időpontkérésre és egyeztetésre van szükség. Amennyiben a telefonos kikérdezés során felmerül koronavírus-fertőzés gyanúja, akkor a fogorvos – halasztható kezelés esetén – a háziorvoshoz irányítja a beteget, aki intézkedik a szűrésről.

Részletek
Karanténkoncert Félegyházán

Karanténkoncert Félegyházán

2020. május 11. 16:00 | Koronavírus

A Liszt Ferenc és a Munkácsy utca találkozásánál adott karanténkoncertet dr. Francia László és dr. Tóth Ákos, május 10-én este. A kórházi dolgozók és mindenki más munkáját köszönték meg ezzel, akik a járványhelyzetben fontos és nélkülözhetetlen szolgálatot teljesítenek. A két előadó magyar népdalokat és klasszikus műveket szólaltatott meg tárogatóján, a közönség pedig lelkes tapssal fogadta a koncertet. Nem ez volt egyébként az első alkalom, amikor a két zenész szabadtéri muzsikával vitt változatosságot a szomszédok és arra járók eseménytelen karantén napjaiba. Immár hat hete adnak vasárnap este fél 8-tól 8-ig alkalmi koncertet, ki-ki saját teraszáról. Azt ígérik, hogy a hagyomány nem is szakad meg mindaddig, amíg lelkesedésük és a karantén kitart.

Részletek
Ismét oktathatnak az autósiskolák

Ismét oktathatnak az autósiskolák

2020. május 11. 14:00 | Koronavírus

Március 19-én a félegyházi autósiskoláknak is le kellett húzni a rolót. Ugyanis a koronavírus-járvány miatt szüneteltetni kellett az oktatást. Az elmúlt hét végétől újra lehet elméleti és gyakorlati oktatást is tartani. A helyi autósiskolák vezetői, Füredi András és Bajáki Attila arról számoltak be lapunknak, hogy a több mint egy hónapos leállás komoly anyagi veszteséget okozott a vállalkozásuknak, és a járművezetés-képzés csak hónapok múlva állhat helyre újból

Részletek
Véget ért a futsalszezon

Véget ért a futsalszezon

2020. május 11. 11:00 | Koronavírus

Kihirdette az  MLSZ, hogy mely küzdelmek folytatódnak és melyek záródnak le. A folytatódó bajnokságok listája nem túl hosszú. Mindössze a nagypályás férfi NB I és a magyar kupa fog eldőlni a pályán, minden más véget ért, így a honi futsalbajnokságok is. Erre lehetett is számítani, inkább a kérdés az volt, milyen módon zárulnak le a küzdelmek.

Részletek
Újraindul a könyvfutár-szolgáltatás

Újraindul a könyvfutár-szolgáltatás

2020. május 10. 17:30 | Koronavírus

Május 11-én, hétfőtől újraindítja könyvfutár-szolgáltatását a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár. A járványügyi intézkedések miatt az intézmény ugyan jelenleg zárva tart, de a bibliotéka munkatársai lehetőséget kínálnak arra, hogy előzetes egyeztetés után házhoz vigyék a kért könyveket. Igényeiket leadhatják a 76/461-429-es telefonszámon, vagy e-mailen, a [email protected] címen.

Részletek
Háziversenyt rendeztek a dartsosok

Háziversenyt rendeztek a dartsosok

2020. május 10. 15:00 | Koronavírus

Az online megmérettetések mellett ezúttal egy légtérbeli háziversenyt rendeztek a Félegyházi Darts Club tagjai május második hétvégéjén. A versenyzők az elmúlt időszakban otthon edzettek és a továbbiakban háziversenyekkel készülnek a majdani megmérettetésekre.

Részletek
Nem marad el a DEJA VU Fesztivál

Nem marad el a DEJA VU Fesztivál

2020. május 8. 16:00 | Koronavírus

Augusztus 20-a és 22-e között rendezik meg a népszerű DEJA VU Fesztivált Szegeden, a Postás sportpályán – jelentették be a szervezők. Nem volt hiábavaló az utóbbi fél év megfeszített munkája, idén is a DEJA VU Fesztivállal nyit a dél-alföldi rövidített fesztiválszezon.

Részletek
Körkérdés: Sikerélmény a karanténban

Körkérdés: Sikerélmény a karanténban

2020. május 7. 14:00 | Koronavírus

Mit tanult meg, próbált ki az elmúlt hetekben, amit korábban szeretett volna, de nem volt rá ideje? Ezt a kérdést tettük fel a félegyháziaknak, és mint kiderült, a kényszerű otthonlét ideje alatt többen olyan új területeken próbálták ki magukat, amiről azelőtt csak álmodoztak.

Részletek
Félegyházán is elérhető a digitális pszichológiai ellátás

Félegyházán is elérhető a digitális pszichológiai ellátás

2020. május 7. 10:00 | Koronavírus

A március 13-án este bejelentett rendkívüli kormányzati intézkedések alapján a koronavírus terjedésének lassítása érdekében március 16-ától a tantermen kívüli digitális oktatás lépett életbe. A rendkívüli intézkedések elrendelése azonban nem jelenti azt, hogy a köznevelési intézményekben nincs ellátás és tanítás, csupán azt, hogy a találkozások nem személyesen folynak a további, enyhítő intézkedések bejelentéséig. Ezen szabályok vonatkoznak a városunkban működő Pedagógiai Szakszolgálatra is.

Részletek
Takarékos üzemmódban a tejfeldolgozó

Takarékos üzemmódban a tejfeldolgozó

2020. május 5. 08:00 | Koronavírus

A jelenlegi járványhelyzet a Gazda-Tej Értékesítési Szövetkezet petőfiszállási feldolgozó üzemére is komoly hatással van. A járvány berobbanásáig folyamatosan építették a piacaikat, ami most megtorpant. Az iskolák és óvodák bezárásával a konyháknak történő szállítások nyolcvan százalékkal estek vissza – mondta el lapunknak Ván Jenő elnök.

Részletek
A születés ünnepe

A születés ünnepe

2020. május 4. 17:00 | Koronavírus

A születés ünnepét idén a járványügyi helyzetre való tekintettel nem a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban rendezi meg a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat, hanem rendhagyó módon a Facebook-oldalukon várnak minden érdeklődőt május 5-én, kedden 10 órától. Ekkor töltik fel azokat a videókat, amelyeket szeretnének megosztani mindenkivel, hogy együtt ünnepelhessék a születést.

Részletek
Gyorsabban kaphatják vissza az áfát a kkv-k

Gyorsabban kaphatják vissza az áfát a kkv-k

2020. május 4. 16:00 | Koronavírus

Jelentős humánerő-átcsoportosítással teljesíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Gazdaságvédelmi Akcióterv szerinti rövidebb áfakiutalási határidőket a kis- és középvállalkozásoknak (kkv). Az ellenőrzést és kockázatelemzést végzők átcsoportosításával azt is biztosítják, hogy csak a valós, jogszerűen igényelt összegek kerüljenek vissza a vállalkozásokhoz 30, illetve 20 nap alatt, a visszaélésszerű, költségvetésnek kárt okozó adózókat pedig kiszűrjék a tisztességes igénylők közül.

Részletek
Nem szakadt meg a kapcsolat a hívőkkel

Nem szakadt meg a kapcsolat a hívőkkel

2020. május 4. 13:00 | Koronavírus

Szokatlan, nehéz helyzet elé állította az egyházakat is a koronavírus miatt kialakult helyzet. Misézni nem lehetett, de a legtöbb plébánia azon igyekezett, hogy a hívőkkel tartsa a kapcsolatot. Az Ótemplom plébánia tapasztalatairól és módszereiről Rónaszéki Gábor atya tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt.

Részletek
Érettségi: Csak biztonságosan!

Érettségi: Csak biztonságosan!

2020. május 4. 08:00 | Koronavírus

Nagy hangsúly van a biztonsági intézkedéseken a hétfőn kezdődő érettségin, amelyre több mint 84 ezren jelentkeztek – mondta a köznevelési államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján, vasárnap.

Részletek
Változik a bölcsődei beiratkozás

Változik a bölcsődei beiratkozás

2020. május 3. 18:00 | Koronavírus

A KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény bölcsődéibe történő beiratkozás megszokott gyakorlata a veszélyhelyzet miatt az alábbiak szerint módosul. A beiratkozásra  az 53/2020. (IV. 1.) önkormányzati határozatban megjelölt két nap áll rendelkezésre: május 4. és 5.

Részletek
A súlyos betegek gyógyulásáért küzd a halasi orvos - Képgalériával

A súlyos betegek gyógyulásáért küzd a halasi orvos - Képgalériával

2020. május 1. 14:00 | Koronavírus

Dr. Frei Norbert, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház 33 éves megbízott főorvosa vezeti a halasi börtön területén két és fél hét alatt felépült mobil járványkórház intenzív osztályát. A kiskunhalasi születésű fiatal doktort március közepén vezényelték a halasi kórházba, munkatársaival együtt már több pácienst is kigyógyított a koronavírus-fertőzésből.

Részletek
Óvodai és bölcsődei ügyelettel segítik a dolgozó szülőket

Óvodai és bölcsődei ügyelettel segítik a dolgozó szülőket

2020. május 1. 08:00 | Koronavírus

A napokban megjelent kormányrendelet értelmében április 30-ától az önkormányzatok kötelesek lehetővé tenni az óvodákban és bölcsődékben az ügyeleti ellátást. Kiskunfélegyházán ezt már korábban megtette az önkormányzat: már húsvét után igénybe vehették a kiemelt vészhelyzetben dolgozók gyermekei az ügyeletet, ahol 5 fős csoportokban van lehetőség gyermekfelügyeletre.

Részletek
Látjátok, mi készül?

Látjátok, mi készül?

2020. április 30. 16:00 | Koronavírus

Újabb karanténvideóra készül a Kecskemét Brass. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar rézfúvós tagjaiból alakított csapathoz Palotás Gábor, Retkes Krisztina, Földiné Mészáros Orsolya, Markoczy Rita és Pocskai Roland személyében további öt félegyházi zenész csatlakozott a mostani produkcióhoz. Ígéretükhöz híven májusban jön az új videó, de nem bírtak addig várni és készítettek egy kis előzetest. Ebből talán már könnyű kitalálni, hogy mi fog érkezni a nagyközönséghez.

Részletek
Tanítás koronavírus idején a Batthyányban

Tanítás koronavírus idején a Batthyányban

2020. április 30. 08:00 | Koronavírus

– A Covid-19 járvány okozta rendkívüli helyzetben az egész országban tovább kellett működtetni az oktatási rendszert, az iskoláknak, a pedagógusoknak, a tanulóknak és a szülőknek is alkalmazkodniuk kellett a váratlanul kialakult szituációhoz – mondta Vargáné Oláh Zsuzsanna, a Batthyány Lajos Általános Iskola intézményvezetője, amikor az elmúlt hetek tapasztalatairól kérdeztük.

Részletek
Új fejezet nyílik a mozi történetében is

Új fejezet nyílik a mozi történetében is

2020. április 29. 14:00 | Koronavírus

– Nagyon nehéz időszak ez számunkra is. Tervezett fejlesztéseink a vírushelyzet miatt csúsznak. A tartalékainkat fordítjuk most arra, hogy a mozi munkatársait meg tudjuk tartani, a megélhetésük ne kerüljön veszélybe – mondta el kérdésünkre Reményi Richárd, a kiskunfélegyházi Petőfi Mozi üzemeltetője.

Részletek
Indul a tömeges tesztelés

Indul a tömeges tesztelés

2020. április 29. 12:00 | Koronavírus

Reprezentatív minta alapján, csaknem 18 ezer ember bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezd péntektől a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző – jelentette be az SE rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője.

Részletek
További adózási könnyítésekről döntött a kormány

További adózási könnyítésekről döntött a kormány

2020. április 29. 08:00 | Koronavírus

Az egészségügyi veszélyhelyzet során felhalmozott adótartozást nem veszi figyelembe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adóslistája meghatározásakor – hívja fel a figyelmet az EY. A legfrissebb kormányrendelet alapján számos területen újabb adózási könnyítéseket vezetett be a kormány a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében, hogy támogassa a nehéz pénzügyi helyzetbe került vállalatokat.

Részletek
Műanyag arcvédőket ajándékoztak a jászok a városnak

Műanyag arcvédőket ajándékoztak a jászok a városnak

2020. április 28. 16:00 | Koronavírus

Műanyag arcvédő maszkokat hozott ajándékba Kiskunfélegyházára Borbás Ferenc emeritus Jászkun főkapitány. Az adományt Gálig Erzsébet, a Szivárvány Személyes Gondoskodást nyújtó Intézmény vezetője és Balla László alpolgármester vették át. Gálig Erzsébet az átvétel után elmondta, hogy ez az ajándék nagyban hozzájárul ahhoz, hogy még nagyobb biztonsággal gondozhassák az intézményekben élőket.

Részletek
Újraindul a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

Újraindul a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

2020. április 28. 14:00 | Koronavírus

A koronavírus-világjárvány okozta több hetes szünet után a Mercedes-Benz április 28-ától fokozatosan újraindítja termelését a kecskeméti gyárában. A fokozatos gyártásindítás alatt először egyműszakos, később pedig kétműszakos munkarendben történik majd a munkavégzés. A gyár legfőbb célja, hogy a termelés újraindulása után is megőrizze munkatársai egészségét, ezért a kollégák védelme érdekében új higiénés és megelőző intézkedéseket vezettek be.

Részletek
Karanténba kerülnek az érettségi dolgozatok is

Karanténba kerülnek az érettségi dolgozatok is

2020. április 27. 08:00 | Koronavírus

A KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző iskolája és Kollégiuma igyekszik mindent megtenni az érettségi vizsgák sikeres teljesítése érdekében. Ez nem csak a tanulók felkészítésére vonatkozik, hanem a vírus elleni védelemre is. A technikai dolgozók és a szakoktatók több, mint 1500 maszkot varrtak a diákok és a tanárok számára. Ezeket a maszkokat az iskolába lépéskor kapják meg a tanulók.

Részletek
Ezerhétszázan egy drogériában

Ezerhétszázan egy drogériában

2020. április 26. 10:00 | Koronavírus

„Járni jár, csak nem jut” – mondják az Illatszertárban, és a bon mot most igaz arra is, ahogy a színházzal vagyunk. Meg nem is igaz. Mert élő színházhoz (hiába érezzük úgy, hogy nagyon is járna nekünk) nem jutunk, felvételről azonban soha nem látott bőségben nézhetünk előadásokat.

Részletek
Zárt kapuk mögött a Kiskun Múzeum

Zárt kapuk mögött a Kiskun Múzeum

2020. április 25. 14:00 | Koronavírus

A raktárak kimeszelésén, kitakarításán, a tárolórendszerek felállításán és a gyűjteményi anyag elhelyezésén dolgoztak a Kiskun Múzeum munkatársai idén februárban, amikor az első hírek érkeztek a terjedő koronavírus-járványról. A megújult intézmény sok programmal készült a 2020-as évre, az április 1-jei nyitásra, azonban a terjedő járvány miatt a város vezetése úgy döntött, hogy a kulturális intézményeket bezárja a látogatók előtt. A szakmai munka azonban továbbra is folyik. A megkezdett felújítást, átrendezést folytatva abban reménykednek a munkatársak, hogy hamarosan újra fogadhatják az érdeklődő látogatókat – tudtuk meg Mészáros Márta igazgatótól.

Részletek
Szabályozva, de működik az örökbefogadás a Fidó Bácsi Alapítvány állatmenhelyén

Szabályozva, de működik az örökbefogadás a Fidó Bácsi Alapítvány állatmenhelyén

2020. április 25. 10:00 | Koronavírus

A járványügyi helyzet pozitív hozadékai közé sorolhatjuk egyebek mellett a házi kedvenceinkkel töltött megnövekedett időt. Azok számára, akik eddig is gondolkodtak egy kutyus örökbefogadásán, talán most elérkezett el az alkalmas idő erre. A kiskunfélegyházi Csólyosi úti állatmenhelyen több mint száz árva kutya várja ezt a döntést.

Részletek
Bartos Erika meséi

Bartos Erika meséi

2020. április 24. 14:00 | Koronavírus

Bartos Erika az ország egyik legsikeresebb gyerekkönyv-szerzője, ezt az is bizonyítja, hogy nem nő ma fel úgy senki Magyarországon, hogy ne hallott volna az Anna, Peti, Gergő vagy épp a Bogyó és Babóca mesesorozatokról, és pláne, hogy a gyerekeknek ne ez lett volna az elsődleges nagy kedvence.

Részletek
Szóljon a taps a gyermekeknek is!

Szóljon a taps a gyermekeknek is!

2020. április 23. 16:00 | Koronavírus

Sokadik hét telt el azóta, hogy gyermekeinket utoljára iskolába vittük. Egy idő után nem számoljuk. Sokadik hete birkóznak az új helyzettel, amit elképesztő gyorsasággal sajátítottak el. Online felelnek, házi feladatot készítenek, feltöltenek, fényképeznek, számolnak, elküldenek. Végzik a feladataikat.

Részletek
Rendszeresen fertőtlenítenek Petőfiszálláson

Rendszeresen fertőtlenítenek Petőfiszálláson

2020. április 23. 15:00 | Koronavírus

Rendszeresen végzi a közterületek fertőtlenítését a petőfiszállási községi önkormányzat. Gépi fertőtlenítéssel lepermetezik a közintézmények és a buszmegállók környékét, az alapellátók (boltok, gyógyszertár, posta, piac) előtti tereket, járdákat, korlátokat. A polgármesteri hivatal, az önkormányzati konyha és a szociális központ környékét kiemelten kezelik, hiszen az idősek ellátása innen történik, ezeken a helyeken különösen fontos a szigorú higiéniai szabályok folyamatos betartása. Emellett kézzel fertőtlenítik rendszeresen az intézmények épületét, helységeit, különös tekintettel a fogantyúkra, kilincsekre – tájékoztatta lapunkat Szász János polgármester. 

Részletek
Május 3-áig hatályban maradnak a szigorítások

Május 3-áig hatályban maradnak a szigorítások

2020. április 23. 14:30 | Koronavírus

Május 3-áig hatályban maradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt, jelenlegi korlátozó szabályok - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Azt is mondta, hogy minden feltétel adott, hogy május 4-étől az érettségi vizsgákat - kizárólag írásban - biztonságos keretek között lebonyolítsák. Összefoglaltuk a legfontosabb bejelentéseket a csütörtöki Kormányinfóról.

Részletek
Minden bentlakásos szociális dolgozó vírustesztje negatív lett

Minden bentlakásos szociális dolgozó vírustesztje negatív lett

2020. április 23. 11:30 | Koronavírus

Tisztelt Félegyháziak! Az elmúlt napokban az önkormányzat által beszerzett vírustesztekkel leszűrtük a két idősek otthonában, a hajléktalanszállón és a családok átmeneti otthonában szolgálatot teljesítő munkatársainkat, két esetben pedig államilag biztosított szűrést is elvégeztek. Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy valamennyi teszteredmény negatív lett. Köszönöm dr. Patkós Róbertnek és munkatársainak az önzetlen segítséget! A két idősek otthonát a járvány magyarországi megjelenésével egyidejűleg hermetikusan lezártuk, oda csak a szakdolgozók léphetnek be a biztonsági előírások betartása mellett. Az intézményeket folyamatosan fertőtlenítjük. A Kormányhivatal minden héten ellenőrzi a működésünket. Az időseink és ellátottjaink biztonságban vannak.

Részletek
Elkülönített 133 ágyat az új koronavírusos betegek számára a félegyházi kórház

Elkülönített 133 ágyat az új koronavírusos betegek számára a félegyházi kórház

2020. április 22. 08:00 | Koronavírus

Finanszírozott ágyainak 60 százalékát, összesen 133 ágyat szabadított fel dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének felszólítására a félegyházi városi kórház – tudtuk meg dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettestől. Ezt a kardiológiai rehabilitáció, a mozgásszervi rehabilitáció I. és a krónikus belgyógyászat C osztályának teljes lezárásával teljesítette az intézmény. Szükség esetén itt kaphatnak elhelyezést az új koronavírusos betegek.

Részletek
A Félegyházi Cicamentők munkája a vírus idején

A Félegyházi Cicamentők munkája a vírus idején

2020. április 21. 12:00 | Koronavírus

Az állatmentő szervezetek is eddig ismeretlen kihívásokkal találkoznak a koronavírus-járvány teremtette rendkívüli helyzetben. Erről is beszélt lapunknak a félegyházi Segíts a Macskákon Alapítvány vezetője, Rékasi Szilvia. Tőle tudjuk, hogy a 2018 novemberében alakult szervezet a város területén kóborló, gazdátlan, mentésre szoruló macskák ideiglenes elhelyezését és gondozását, számukra gazdák keresését tűzte célul.

Részletek
Körkérdés: Gondoskodás, támogatás, összetartás

Körkérdés: Gondoskodás, támogatás, összetartás

2020. április 21. 08:00 | Koronavírus

Egymás segítése, az odafigyelés szeretteinkre és a környezetünkben élőkre rendkívüli módon felértékelődött az elmúlt hetekben. Körkérdésünkkel arra kerestük a választ – még mindig a személyes találkozás és fotó mellőzésével –, hogy miként gondoskodnak a félegyháziak idősebb, kiszolgáltatottabb helyzetben lévő embertársaikról a járvány idején.

Részletek
Felvásárlások a normál üzletmenet helyreállításáért

Felvásárlások a normál üzletmenet helyreállításáért

2020. április 20. 16:00 | Koronavírus

A vállalatok többsége arra számít, hogy az egészségügyi vészhelyzet okozta válságból jövőre indul meg a gazdasági fellendülés – derül ki az EY legfrissebb, 2900 felsővezető megkérdezésével készült globális kutatásából. A cégek ezért sem mondanak le felvásárlási terveikről, aminek jelentős szerepe lehet majd a krízis utáni felépülésben.

Részletek
Vedd a hazait! Védd a hazait!

Vedd a hazait! Védd a hazait!

2020. április 20. 12:00 | Koronavírus

Az itthon előállított termékek vásárlására, a hazai szolgáltatások igénybevételére ösztönöz új kampányával a Magyar Termék Nonprofit Kft. A Vedd a hazait! Védd a hazait! akcióhoz bárki csatlakozhat, ezzel segítve a járvány okozta gazdasági nehézségek mielőbbi leküzdését, a munkahelyek megőrzését.

Részletek
Véradás a Szakmaköziben

Véradás a Szakmaköziben

2020. április 20. 08:00 | Koronavírus

Április 22-én, szerdán 13.30 és 17.30 között a Szakmaközi Művelődési Házba szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki több mint 30 napja nem járt külföldön, betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
A Szent István Templom hírei – videóval

A Szent István Templom hírei – videóval

2020. április 19. 12:00 | Koronavírus

Szent Fausztina magánkinyilatkoztatásaiban, látomásaiban párbeszédet folytatott Jézussal, amelyben – a nővér naplója alapján – Jézus kérte, hogy húsvét utáni első vasárnapja legyen az isteni irgalmasság napja. II. János Pál pápa 2000. április 30-án kihirdette az isteni irgalmasság ünnepét az egész világra. Ugyanezen a napon szentté avatták a nővért – írja egyházi forrásokra hivatkozva a Wikipédia.

Részletek
Hogyan őrizhetőek meg a munkahelyek a járvány alatt?

Hogyan őrizhetőek meg a munkahelyek a járvány alatt?

2020. április 18. 12:00 | Koronavírus

A kormány három múlt heti rendelkezése a munkahelyek megőrzését és a munkáltatók, illetve munkavállalók támogatását célozza. Az új lehetőségek és az állami források optimális felhasználásához azonban számos feltételre különösen oda kell figyelni – hívja fel a figyelmet dr. Fehérváry Ákos, a Baker McKenzie munkajogi csoportot vezető nemzetközi partnere és dr. Óváry-Papp Nóra, a csoport vezető ügyvédje.

Részletek
A munkahelyek megtartására törekszik az IBV Hungária Kft.

A munkahelyek megtartására törekszik az IBV Hungária Kft.

2020. április 18. 08:00 | Koronavírus

2020. februárjában, a koronavírus magyarországi megjelenésekor, az IBV Hungária Kft. vezetősége azonnali megelőző intézkedéseket vezetett be és megalkotta a belső járványügyi protokollt a dolgozók egészségének védelme érdekében. Az intézkedések keretében folyamatosan biztosítják minden mosdóban a kézfertőtlenítő folyadékot, vírusölő szappant és a szükséges kiegészítőket, a szájmaszkokat és a kesztyűket a munkavállalók részére – tájékoztatta lapunkat Czinege Gábor, ügyvezető igazgató.

Részletek
Már most érdemes a tűzifát beszerezni

Már most érdemes a tűzifát beszerezni

2020. április 17. 16:00 | Koronavírus

A tavasz beköszöntével nem szívesen gondolunk a fagyosabb napokra, pedig most a legjobb beszerezni a téli tűzifát, ugyanis a következő fűtési szezonra ki tud száradni a fa, sokkal jobb lesz a fűtőértéke, így a költségek akár 30 százalékát is meg lehet spórolni. Az állami erdőgazdaságoktól legálisan kitermelt, súly helyett köbméterre számolt fát lehet vásárolni, ráadásul a tűzifa fenntartható gazdálkodásból származik: a kivágott fák helyére csemeték kerülnek. Számos akció is várja az érdeklődőket, akik a járványügyi előírások betartásával vásárolhatnak országszerte az erdészeteknél.

Részletek
Megyei identitás – Itthon maradunk!

Megyei identitás – Itthon maradunk!

2020. április 17. 12:00 | Koronavírus

Kérdőíves felméréssel kívánja megtudni az emberek véleményét a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat arról, hogy – függetlenül attól, hogy a megyében, vagy máshol él – fontosnak tartja-e a baráti, családi, munkahelyi, termelői-fogyasztói közösségek megerősítését? 

Részletek
Érettségi: május 4-étől, csak írásban

Érettségi: május 4-étől, csak írásban

2020. április 17. 10:00 | Koronavírus

A Kormány az érettségi vizsgák időpontját a járványügyi szempontok alapján határozta meg, ezért döntött a mielőbbi, 2020. május 4-i kezdés mellett. A járványhelyzet, a vizsgázók és a pedagógusok, valamint a felsőoktatási felvételiben érintettek érdekeinek figyelembevételével, csak az írásbeli vizsgákat szervezik meg.

Részletek
Karanténvideó a Kecskemét Brass-től, félegyházi tagokkal

Karanténvideó a Kecskemét Brass-től, félegyházi tagokkal

2020. április 16. 17:30 | Koronavírus

Karanténvideót készített a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar rézfúvós tagjaiból megalakult tízfős Kecskemét Brass együttes. Mindenki a saját otthonában játszotta fel a szólamát. Az így készült felvételeket Földi Jácint, a zenekar menedzsere, trombitaművésze és programszervezője öntötte végleges formába. Az elkészült igényes mű hamar népszerű lett a közösségi médiában. Hozzátette: különösen büszke a végeredményre, hiszen az együttes tagjaiból heten kiskunfélegyháziak, és nagy részük, köztük ő is itt született és él a városban. A zenekar már készül a következő meglepetésre, amit májusban láthat majd a közönség az interneten.

Részletek
Megkezdik a félegyházi idősellátásban dolgozó munkatársak tesztelését

Megkezdik a félegyházi idősellátásban dolgozó munkatársak tesztelését

2020. április 16. 10:15 | Koronavírus

Tisztelt Félegyháziak! Minden munkatársammal gőzerővel dolgozunk, hogy megfelelő válaszokat tudjunk adni a járvány kihívásaira és Félegyháza továbbra is a lehető legbiztonságosabb módon tudja nyújtani a közszolgáltatásokat. Az elmúlt napok legfontosabb intézkedéseit és eseményeit az alábbiakban foglaltam össze az Önök részére.

Részletek
Álláskeresés: az online megoldásoké a főszerep

Álláskeresés: az online megoldásoké a főszerep

2020. április 15. 14:00 | Koronavírus

Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Részletek
Visszaüt az indokolatlan felhalmozás

Visszaüt az indokolatlan felhalmozás

2020. április 15. 08:00 | Koronavírus

Az alapvető fogyasztási cikkek felesleges felhalmozása miatt megnőtt a hulladék mennyisége, a fel nem használt és így megromlott nem tartós termékek pedig rendkívül nagy terhet jelentenek a környezetre – hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Részletek
Engem, aki mindent túlélt, aki pocsolyában szúrt, pont egy vírus nyírna ki?

Engem, aki mindent túlélt, aki pocsolyában szúrt, pont egy vírus nyírna ki?

2020. április 14. 08:00 | Koronavírus

Koronavírus-járvány idején minél kevesebb tényleges emberi érintkezésre van szükség, ellenben a szenvedélybetegeknek a felépülés elérése és megtartása érdekében minél több józan, pozitív kapcsolódás az üdvözítő, mert „egyedül nem megy”. A függőség hosszú távon elszigetel, elmagányosít. Igazi paradoxon. A használat elején még sokat adott, szinte mindent, többek közt társaságot, a hovatartozás érzését. Most azt gondolom és hallom más függőktől, hogy egy függő rossz társaság magának. Azt tanulom a felépülésben, hogy a józan kapcsolatok (is) elengedhetetlenek a tisztán maradáshoz.

Részletek
Akár nyertes is lehet a magyar mezőgazdaság

Akár nyertes is lehet a magyar mezőgazdaság

2020. április 13. 16:00 | Koronavírus

A rendkívüli helyzet számos hiányosságra rámutatott, azonban ha ezeket a fejlesztési feladatokat sikerül elvégezni, az agrárium megerősödhet. Ráadásul a külföldi munkaerő hiányában a nagy európai uniós agárországok versenyelőnye is eltűnőben van, ami újabb lehetőségeket nyithat meg a magyar termelés előtt.

Részletek
Idén még csobbanhatunk a Balatonban...

Idén még csobbanhatunk a Balatonban...

2020. április 13. 12:00 | Koronavírus

A nagyon precíz kontaktkutatás és az időben meghozott járványügyi korlátozások megtették a hatásukat, sikerült ellaposítani a járványgörbét. Egyebek mellett erről beszélt a csalad.hu-nak az Észak-közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatója. Óvatosan optimista a János Kórház főigazgatója: dr. Takács Péter arra számít, hogy a tetőzés május elején várható, utána lassan véget ér a koronavírus-járvány.

Részletek
Új portál, a VALI is segíti a vállalkozókat

Új portál, a VALI is segíti a vállalkozókat

2020. április 11. 12:00 | Koronavírus

Új, vállalkozóknak szóló információs honlapot indított az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. a koronavírussal összefüggésben. A portál szakmai partnerei közt az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, továbbá két adótanácsadással foglalkozó cég, a PwC és a KPMG is megtalálható.

Részletek
Válságban a magyar zeneipar (is)

Válságban a magyar zeneipar (is)

2020. április 11. 10:00 | Koronavírus

A hazai könnyűzene és azt működtető zeneipar szinte a járvány első pillanatában leállt és lefagyott. Koncertek, turnék, fesztiválok maradnak el, egy teljes iparág maradt az egyik pillanatról a másikra munka és bevétel nélkül, s persze a kreativitás terepei is beszűkültek és átalakultak. Zenészeket és zeneipari embereket – szervezőket, menedzsereket, sajtósokat, újságírókat – kérdeztünk arról, hogy mi történik velük most, hogyan élik meg a járványidőszakot és a válságot.

Részletek