• Kezdőlap
  • "Koronavírus"-ként cimkézett hírek listázása
Folyamatos a COVID-19 elleni oltás

Folyamatos a COVID-19 elleni oltás

2021. január 16. 16:00 | Koronavírus

December 26-án beadták az első koronavírus elleni vakcinát Magyarországon. Azóta folyamatosan zajlik a védőoltások beadása az oltási terv alapján. Először az egészségügyi dolgozók kaphatják meg a vakcinát a kórházi oltópontokon, közülük több tízezren már éltek is a lehetőséggel. Az elmúlt napokban a fertőzésnek különösen kitett idősotthonokban is megkezdődtek az oltások. A cél az, hogy az itt élők és dolgozók mielőbb megkapják a védettséget. Ez önmagában több mint ezer intézményt jelent.

Részletek
Kutatás: Így hatott a világjárvány a munkanapjainkra  

Kutatás: Így hatott a világjárvány a munkanapjainkra  

2020. december 27. 16:00 | Koronavírus

A világjárvány a munkaerőpiacra nem csak kereslet-kínálati szempontból volt komoly hatással, de a mindennapi munkafolyamatokat is radikálisan átalakította. A tapasztalatok szerint a feladatok kiosztása és összehangolása az együttműködést támogató technikai megoldások bevezetésével egyszerűbbé, míg a munkavállalói teljesítmény mérése a korábbinál nehezebbé vált – derül ki a Profession.hu és a Boston Consulting Group közös, friss, reprezentatív felméréséből, mely azt vizsgálta, milyen hatással volt 2020-ban a koronavírus-járvány a munka világára. 

Részletek
Immunerősítéssel a vírus ellen

Immunerősítéssel a vírus ellen

2020. december 1. 08:00 | Koronavírus

A 2020-as év kikerülhetetlen témája a Covid-19. Rengeteget beszélünk a maszk és a távolságtartás fontosságáról, de jelentőségéhez képest kevesebb szó esik a belső védekezésről, azaz immunrendszerünk erősítéséről. Minden betegséggel szemben a legkézenfekvőbb védekezés, ha a megelőzést, az egészség megőrzését próbáljuk elérni. Nemcsok Dorina életmód és táplálkozási tanácsadó, hormonális tanácsadó, anti-aging tanácsadó, sportedző, vitamin és fitnesz szaküzletvezető ezzel kapcsolatban osztotta meg gondolatait.

Részletek
Hat pécsi tanár fejébe vette, hogy mindenkit “leérettségiztet”

Hat pécsi tanár fejébe vette, hogy mindenkit “leérettségiztet”

2020. november 28. 12:00 | Koronavírus

Pánczél Róbert neve nem ismeretlen az olvasók számára. Korábban már a Pécs Aktuál beszámolt róla, hogy a hivatástudatos tanár miként segítette a diákokat az első hullám alatti nehéz időkben. A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának tanára a második hullám alatt sem lazít, ugyanis egy új ötlettel rukkolt elő: a remX-xel, amely akár meg is reformálhatja a digitális oktatást. A szolgáltatás pedig teljesen ingyenes.

Részletek
Fizikailag és lelkileg is egyre nehezebb a sok beteg ellátása

Fizikailag és lelkileg is egyre nehezebb a sok beteg ellátása

2020. november 28. 08:00 | Koronavírus

Órákon keresztül tetőtől talpig védőöltözetben, étlen-szomjan dolgoznak, rengeteg drámai helyzettel szembesülnek, gyakran tehetetlennek érzik magukat, de csak az lebeg a szemük előtt, hogy a lehető legtöbb koronavírusos beteg gyógyul­tan távozhasson. A baon.hu-nak a kecskeméti megyei kórház tüdőbelgyógyászati osztályának vezető főorvosa és a sebészeti mátrixosztály vezető ápolója beszélt arról, milyen megfeszített körülmények között zajlik most az intézményben a betegellátás.

Részletek
Sokat számít az összefogás ereje a járványhelyzetben

Sokat számít az összefogás ereje a járványhelyzetben

2020. november 27. 17:30 | Koronavírus

Egy ózongenerátort adományozott a Kiskunfélegyházi Mentők Alapítványnak Ladányi Endre vállalkozó. Ilyen készüléke már volt a mentőállomásnak, de most lehetőség nyílik arra, hogy egy időben akár több mentőautó, vagy a mentőállomás helyiségeinek ózonos fertőtlenítése is megtörténhessen. Ez azért is fontos, mert egy fertőtlenítési ciklus legalább 30-40 percet vesz igénybe, (15 perc ózonozás+15 perc behatási idő+10 perc szellőztetés) – mondta el a készülék átvételekor Papp György, a mentőállomás vezetője.

Részletek
A kunszállásiak is vigyáznak egymásra

A kunszállásiak is vigyáznak egymásra

2020. november 27. 15:00 | Koronavírus

Időről időre megmutatkozik, hogy vannak Kunszálláson jó szándékú, segítőkész emberek. Molnár Editke jóvoltából november 26-án minden általános iskolás diáknak egy darab mosható textilmaszkot juttattak el. A település köszöni felajánlását, munkáját – adta hírül Almási Roland Márk, polgármester.

Részletek
Meghalt Balázs Fecó

Meghalt Balázs Fecó

2020. november 27. 14:00 | Koronavírus

69 éves korában meghalt Balázs Fecó, Kossuth- és Liszt-díjas énekes, zenész. A zenészlegendát egy egész ország szerette, halála megrendítő. A Korál együttes alapítója két héttel ezelőtt került kórházba, miután elkapta a koronavírust. Az orvosok megfeszítve küzdöttek az énekes életéért, akinek szervezete végül feladta a harcot.

Részletek
Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtés

Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtés

2020. november 26. 10:00 | Koronavírus

Idén is megszervezi Karácsonyi Adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a Covid-19 hatásainak enyhítésére és az ünnepi időszak megsegítésére. Három napon keresztül, november 27-én, 28-án és 29-én, országszerte mintegy 160 település több mint 250 áruházában várják a lakosság élelmiszeradományait önkénteseinkkel. Kiskunfélegyházán – a korábbi évek hagyományihoz hűen – a Tesco áruház is csatlakozott a nemes kezdeményezéshez.

Részletek
Online adószakmai napot tart a megyei iparkamara

Online adószakmai napot tart a megyei iparkamara

2020. november 24. 17:00 | Koronavírus

Online előadást szervez a megyei vállalkozások számára 2021. évi adócsomag címmel a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Hagyományos előadásukat a járványhelyzet miatt ebben az évben online tartják meg november 30-án, hétfőn 13 órától körülbelül kétszer másfél órában. Előadó: Szabó Gábor.

Részletek
Májusra halasztották az Utazás kiállítást

Májusra halasztották az Utazás kiállítást

2020. november 24. 16:00 | Koronavírus

Változnak a jövő év elejére tervezett kiállítások időpontjai a koronavírus okozta járványhelyzettel kapcsolatos intézkedések miatt – hívta fel a figyelmet a Hungexpo Zrt. pénteki közleményében. Az Utazás kiállítás időpontja eredetileg 2021. február 25–28. között lett volna.

Részletek
Összefogtak a helyi rádiók

Összefogtak a helyi rádiók

2020. november 23. 15:30 | Koronavírus

Példátlan összefogásra készülnek a helyi rádiók. Céljuk, hogy könnyebbé tegyék a kórházban ápolt gyermekek számára a szeretteikkel való kapcsolattartást a járványhelyzet karácsonyi időszakában. A Helyi Rádiók Országos Egyesületének összes tagja csatlakozott a kampányhoz, az akció így az egész országon átível majd.

Részletek
Ismét bevezetik a 65 év felettiek idősávját

Ismét bevezetik a 65 év felettiek idősávját

2020. november 23. 13:30 | Koronavírus

Kis változás azonban lesz a tavaszi szabályokhoz képest. A miniszterelnök egy Facebook-videóban közölte, hogy az Idősek Tanácsának ülése után döntöttek az idősáv bevezetéséről. November 24-én, keddtől hétköznap 9 és 11 óra között csak ők tartózkodhatnak a boltban, illetve hétvégén 8 és 10 között szintén csak a 65 év felettieké a vásárlás lehetősége az üzletekben - írta cikkében az ATV.

Részletek
Szerdától indul a félegyházi COVID-szűrőhely

Szerdától indul a félegyházi COVID-szűrőhely

2020. november 23. 10:30 | Koronavírus

A szűrőhely létrehozása nagy segítséget jelent azoknak a helybélieknek, akiknek államilag elismert, gyors COVID-teszt eredményre van szüksége. E célra szerdától, azaz november 25-étől egy szűrőbusz áll rendelkezésre a sportcsarnok főbejáratánál, amit a Szalai Busz Kft. az igényeknek megfelelően átalakított, és térítésmentesen a város rendelkezésére bocsátott.

Részletek
Kapcsolattartási lehetőségek a félegyházi kórházban

Kapcsolattartási lehetőségek a félegyházi kórházban

2020. november 21. 15:00 | Koronavírus

A kiskunfélegyházi kórház minden munkatársa azon fáradozik, hogy az intézmény betegei a járványügyi helyzet és az ehhez kapcsolódó új körülmények ellenére is megfelelő, folyamatos és biztonságos ellátást kapjanak. Ilyenkor nagyon fontos a kapcsolattartás, hogy a hozzátartozók megnyugodhassanak, tisztába legyenek szeretteik általános állapotával.

Részletek
Félegyháza is elcsendesedett

Félegyháza is elcsendesedett

2020. november 20. 10:00 | Koronavírus

Számos európai kis- és nagyvároshoz hasonlóan esténként elcsendesedik Kiskunfélegyháza is: a koronavírus-járvány második hulláma miatt november 11-jétől este 8 és hajnali 5 óra között kijárási tilalom van érvényben Magyarországon. Az üres, kihalt utcák magukra hagyott árnyai között egy-egy munkából hazafelé igyekvő léptei verik fel csupán a csendet. Aztán újra visszatelepszik mindenre az időtlen mozdulatlanság. Döbbenetes korrajz lesz Görög Anita meseszép fotóösszeállítása az utókornak, és – reméljük – örökre elfeledett átmeneti intézkedések dokumentálója ez a cikk, amit most szemlézhet Ön, Kedves Olvasó!

Részletek
Rekord: 1000 milliárd felett lehet az idei e-kereskedelemi összforgalom

Rekord: 1000 milliárd felett lehet az idei e-kereskedelemi összforgalom

2020. november 19. 12:00 | Koronavírus

A belföldi online vásárlások száma és értéke évek óta folyamatosan növekszik, 2020 azonban rekord év lehet a hazai online kiskereskedelmi piacon. A koronavírus miatt az emberek egyre nagyobb mértékben kezdenek el áttérni az életük digitális kiszolgálására, ami szakértők szerint ebben az évben legalább 1000 milliárd forintos összforgalmat eredményezhet. A termékkategóriák esetében kiugró növekedést érnek el azok, akik az otthoni munkavégzéshez szükséges kellékeket áruló, sport, háztartási vagy hobbitermékekre építették a webshopjaikat. A karácsonyi forgalom pedig további extrém meglepetéseket hozhat.

Részletek
Hamarosan ünnepi fényekbe öltözik Félegyháza

Hamarosan ünnepi fényekbe öltözik Félegyháza

2020. november 18. 14:00 | Koronavírus

Napokon belül felgyulladnak az ünnepi fények Félegyházán, hiszen november 29-én kezdetét veszi az adventi időszak. Idén azonban minden más lesz, mint eddig, ugyanis a november 10-én megjelent kormányrendelet értelmében tilos rendezvényeket tartani, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat is. Ennek ismeretében kérdeztük Keresztes Tündét, az önkormányzat kulturális referensét a félegyházi adventi időszakról.

Részletek
Ezeket érdemes tudni, hogy visszatért a digitális oktatás

Ezeket érdemes tudni, hogy visszatért a digitális oktatás

2020. november 17. 10:00 | Koronavírus

A digitális oktatásról nagyon sokaknak az ugrik be elsőre, hogy “csak soha többé ne legyen ilyen”. És tessék, november 11-étől ismét digitális oktatás zajlik a középiskolákban és az egyetemeken. A helyzet a szülők szempontjából most lényegesen jobb, hiszen a 14 évesnél idősebb gyerekkel már legalább nem kell otthon maradni, együtt tanulni vele óráról órára, de azért buktatók most is vannak.

Részletek
Nagycsaládosok karácsonya

Nagycsaládosok karácsonya

2020. november 17. 08:00 | Koronavírus

A nagycsaládos és újszülött támogatás megítélését megelőző eljárás kérelemre indul, amelyhez szükséges nyomtatvány a kiskunfelegyhaza.hu honlapon, valamint a polgármesteri hivatal Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály Szociális Csoportjánál érhető el. A kérelem legkésőbb november 30-áig nyújtható be személyesen vagy elektronikusan. A határidő elmulasztása jogvesztő.

Részletek
Tájékoztató a félegyházi maszkviselési és egyéb szabályokról

Tájékoztató a félegyházi maszkviselési és egyéb szabályokról

2020. november 11. 12:00 | Koronavírus

Kedves Félegyháziak! A kormány tegnapi döntése értelmében a 10 ezer fő feletti települések polgármestereinek kell döntést hozniuk a közterületeken és a nyilvános helyeken a maszkviselési szabályokról. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem kötelező a maszkviselés a közterületeken, csak ott ahol azt a polgármester meghatározza.

Részletek
Félegyházi járványügyi intézkedések

Félegyházi járványügyi intézkedések

2020. november 10. 18:30 | Koronavírus

A november 11-én szerdától életbe lépő országos korlátozásokkal kapcsolatban összefoglaltam a Félegyházára vonatkozó szabályokat és információkat, amelyeket az alábbiakban olvashatnak. Jelenleg még nem ismertek a kormány által meghatározott részletszabályok, azok ismeretében a most leírtak még változhatnak.

Részletek
Újabb járványügyi intézkedések a megyei kórházban

Újabb járványügyi intézkedések a megyei kórházban

2020. november 10. 15:00 | Koronavírus

A Kormány a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében ismét egészségügyi veszélyhelyzetet hirdetett ki Magyarország egész területére. Intézményünket is kijelölték a koronavírus gyanús és igazolt fertőzöttek ellátására, ennek érdekében fel kell szabadítani a rendelkező összes ágyaink 40 százalékát.

Részletek
Idén már nem lesz városi rendezvény

Idén már nem lesz városi rendezvény

2020. november 2. 14:00 | Koronavírus

Kedves Félegyháziak! Nekem is és a kollégáimnak is mindig különösen izgalmas az ünnepek előtti időszak, hogy mindig valami szépet és újat tudjunk adni Önöknek. Ebben az évben meglepetésként óriáskerékkel készültünk, hogy az érdeklődők a magasból csodálhassák meg az ünnepi díszekbe öltöztetett várost és a korcsolyapálya nyüzsgését.

Részletek
Mézzel a baktériumok, vírusok ellen

Mézzel a baktériumok, vírusok ellen

2020. október 31. 12:00 | Koronavírus

Soha nem lehet aktuálisabb, mint most a világjárvány kellős közepén szót ejtenünk a termelői méz fontosságáról és fogyasztásáról. Mi, félegyháziak szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen termelői mézhez folyamatosan hozzájuthatunk a helyi piacon.

Részletek
Fontos változás: Csak egy helyen mehetünk be a kórházba

Fontos változás: Csak egy helyen mehetünk be a kórházba

2020. október 30. 17:30 | Koronavírus

A kiskunfélegyházi városi kórház tájékoztatja a lakosságot, hogy november 1-jén, vasárnaptól csak a gyógyszertár előtt lévő régi főbejárati ajtón léphetnek be a betegek az intézmény területére. Ezzel egy időben a jelenlegi főkaput bezárják, a szűrőpontot pedig áthelyezik a gyógyszertár melletti előtérbe. Ezen keresztül lesz megközelíthető minden szakrendelés, és a fekvőbetegeket ellátó osztályok is.

Részletek
40 százalékkal többen jelentkeznek egy állásra most, mint tavaly ilyenkor 

40 százalékkal többen jelentkeznek egy állásra most, mint tavaly ilyenkor 

2020. október 26. 14:00 | Koronavírus

Magyarország piacvezető állásportálján a meghirdetett pozíciókra átlagosan 40 százalékkal többen jelentkeztek 2020 harmadik negyedévében, mint egy évvel korábban. A legnagyobb érdeklődés a szakmunka, az értékesítés, a fizikai munka és az adminisztrációs állások iránt volt, míg a meghirdetett állások számában a cégvezetői, az építőipari és az egészségügyi munkák területén volt növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest – derül ki a Profession.hu harmadik negyedéves jelentéséből. 

Részletek
Mától kötelező a maszkviselés a szabadtéri és a sportrendezvényeken is

Mától kötelező a maszkviselés a szabadtéri és a sportrendezvényeken is

2020. október 23. 10:00 | Koronavírus

Ahogy az Origo előzetesen megírta, a kormány rendeletet adott ki a maszkviselés szabályainak szigorításáról. A jogszabály csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben, és a kihirdetését követő naptól, vagyis már mától érvénybe is lép. A szigorítás lényege, hogy kötelezően előírják a maszk viselését a szabadtéri rendezvényeken, valamint a sportrendezvényeken is.

Részletek
Immunerősítés zenével

Immunerősítés zenével

2020. október 21. 17:30 | Koronavírus

Immunerősítő tanári hangversenyt szervez a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola október 22-én, csütörtökön, 18 órakor a Szent István Templomban. Az est házigazdája Kis-Fekete Vilmos lesz.

Részletek
Szerényebben, de látványosan ünnepeltek a szüret idején Pálmonostorán

Szerényebben, de látványosan ünnepeltek a szüret idején Pálmonostorán

2020. október 20. 15:00 | Koronavírus

Régi hagyomány Pálmonostorán, hogy a szüret idején felvonulást, ünnepi mulatságot szerveznek. Ez az esemény idén sem maradt el, bár a vírushelyzet miatt, szerényebb körülmények közepette ünnepeltek a falubéliek. A lovas, fogatos felvonulást megtartották a hét végén a helybéliek nagy érdeklődése közepette, de a szüreti bál már elmaradt. Mindenesetre a felvonulókat az iskola szülői közössége vendégségre invitálta a faluházba.

Részletek
A Csanyi úti idősek otthonában is küzdenek a koronavírus-járvánnyal

A Csanyi úti idősek otthonában is küzdenek a koronavírus-járvánnyal

2020. október 9. 20:00 | Koronavírus

Eddig 44 ellátott és 11 dolgozó, vagy kontaktszemély PCR tesztje lett pozitív a kiskunfélegyházi Csanyi úti idősek otthonában. Az intézmény vezetése és dolgozói minden tőlük telhetőt megtesznek a koronavírus-járvány megfékezéséért. Ehhez a fizikailag és mentálisan megterhelő munkához számítanak a hozzátartozók empátiájára és együttműködésére – mondta el lapunknak Gálig Erzsébet intézményvezető.

Részletek
Felújítás zajlik az ipartestület épületében

Felújítás zajlik az ipartestület épületében

2020. október 5. 10:00 | Koronavírus

Megszépítik a kiskunfélegyházi Vállalkozók Ipartestülete Szolgáltató Egyesület Székházát. A fejlesztés magában foglalja az épület belső festését és új bútorok, irodai eszközök beszerzését is. Kemecsei János, a Vállalkozók Ipartestülete Szolgáltató Egyesület elnöke, és egyben az Ipartestületek Bács-Kiskun Megyei Szövetségének elnöke, a lapunknak mesélt a változásokról.

Részletek
A platános diákok maguk készítik a védőmaszkokat

A platános diákok maguk készítik a védőmaszkokat

2020. október 5. 08:00 | Koronavírus

A Platán iskola pedagógusai és tanulói a lehetőségekhez képest próbálják a legnormálisabb életet élni ebben a megváltozott, vírusterhes világban. Szunyi Anikó és Rádiné Bense Tünde tanárnő vezetésével saját készítésű, egyedi maszkokat terveznek és varrnak a nebulók a technika órákon. A maszkok készítésébe néhány óra gyakorlás után a fiúk is bekapcsolódtak. Kiderült, hogy profin tudják kezelni a varrógépet – tájékoztatta lapunkat Szunyi Anikó.

Részletek
Anyatej világnap – online

Anyatej világnap – online

2020. október 4. 15:00 | Koronavírus

A rendezvényt idén a járványügyi helyzetre való tekintettel, nem a szokásos módon a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban tartják meg, hanem rendhagyó módon, a ZOOM felületén várnak minden érdeklődőt október 6-án, 10 órától.

Részletek
Középkori maszkkal védekeztek az idei Ünnepi Könyvhét egyik bemutatóján - videóval

Középkori maszkkal védekeztek az idei Ünnepi Könyvhét egyik bemutatóján - videóval

2020. október 3. 16:00 | Koronavírus

Csőrös maszkot, az úgynevezett pestisdoktor álarcot viselve mutatták be ’A gondolkodás forradalma’ című könyvet az idei Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozat keretében. A koronavírus miatt megváltozott körülmények közt megrendezett eseményen Kiss Róbert Richard újságíró és Mosóczi András szerző nem véletlenül döntöttek úgy, hogy a középkor nagy pestisjárványai idején használatos maszkkal védekeznek.

Részletek
Hangverseny a zene világnapján

Hangverseny a zene világnapján

2020. október 2. 17:30 | Koronavírus

A Nemzetközi Zenei Világnapi Hangverseny alkalmából lesz ünnepi műsor október 3-án, szombaton 19 órától a Szent István Templomban. Köszöntőt mond Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere. A rendezvényen az orrot és a szájat eltakaró maszk használata és a másfél méteres védőtávolság tartása kötelező. A belépés díjtalan, a szervezők minden zenekedvelőt szeretettel várnak.

Részletek
Közmeghallgatás lesz a városházán

Közmeghallgatás lesz a városházán

2020. október 2. 14:00 | Koronavírus

Közmeghallgatást tart Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete november 5-én, csütörtökön 16 órakor a városháza dísztermében. A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek. Minden érdeklődőt várnak. A járványügyi helyzet miatt kötelező maszkot viselni!

Részletek
A megelőzésben hisz a koronavírus-fertőzött Patkós doktor

A megelőzésben hisz a koronavírus-fertőzött Patkós doktor

2020. október 1. 16:00 | Koronavírus

Koronavírus-fertőzéssel otthonában lábadozik dr. Patkós Róbert félegyházi háziorvos, az Egészségközpont orvosigazgatója. Tünetei szerencsére már enyhültek, így telefonon keresztül meg tudta osztani velünk az elmúlt napok történéseit. „Ha ezzel tehetek azért, hogy a félegyháziak komolyan vegyék a koronavírus-járványt és a megelőzés fontosságát, akkor megéri beszélni róla” – fogalmazott.

Részletek
Vírusmentes színházi előadások

Vírusmentes színházi előadások

2020. október 1. 12:00 | Koronavírus

Újító óvintézkedést vezetett be Cseke Péter igazgató a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, hogy a nézők vírusmentes légkörben élvezhessék a teátrum új évadának előadásait. A Kelemen László Kamarában és a nagyszínházban október elején, majd az első bemutatóra a Ruszt Stúdióban is felszerelnek új, kecskeméti gyártású légtisztító berendezéseket.

Részletek
Az Egészségközpontnak biztonságos helynek kell maradnia a járvány idején is!

Az Egészségközpontnak biztonságos helynek kell maradnia a járvány idején is!

2020. október 1. 07:00 | Koronavírus

Minden körülmények között meg kell őrizni az egészségügyi intézmények biztonságát! – szögezte le dr. Patkós Róbert, a félegyházi Egészségközpont orvosigazgatója, amikor az intézményben a járványhelyzet miatt kialakított eljárásrendről kérdeztük. A háziorvosként praktizáló szakember szerint ez csak úgy lehetséges, ha a lakosság együttműködik a szabályok betartásában.

Részletek
Minél többet a szabadban!

Minél többet a szabadban!

2020. szeptember 29. 10:00 | Koronavírus

A járvány idején különösen fontos a testi és lelki egészség. A gyermek- és serdülőkor kiemelten fontos fejlődési szakasz a lelki egészség szempontjából. Ebben az időszakban olyan készségek és képességek fejlődnek tovább, mint az önkontroll, az autonómia, és a társas tanulás, amelyeknek közvetlen hatása van a lelki egészségükre az életük folyamán. A lelki egészség fejlesztése kihívás, és viszonylag keveset foglalkozunk vele.

Részletek
Látogatási tilalom a Szivárvány-intézményekben

Látogatási tilalom a Szivárvány-intézményekben

2020. szeptember 24. 17:30 | Koronavírus

Teljes körű látogatási tilalom lép életbe szeptember 25-én, péntektől a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Fogyatékos Személyek Nappali Intézményében, a Móra Ferenc tér 4. szám alatt, illetve az idősek klubja telephelyén, a Tóth Kálmán utca 10. szám alatt – tájékoztatta lapunkat Gálig Erzsébet intézményvezető.

Részletek
Élő mise az Ótemplomból

Élő mise az Ótemplomból

2020. szeptember 19. 10:00 | Koronavírus

Szeptember 20-án, vasárnap a Sarlós Boldogasszony Templomból közvetíti a szentmisét a Kossuth Rádió és a Katolikus Rádió, délelőtt 10 órától. Ezen a vasárnapon nem lesz 9 órai és fél 11 órai szentmise. Mindenkit szeretettel hívnak az eseményre, hogy közösen tehessünk tanúságot hitünkről és Isten iránti szeretetünkről a rádió hullámain keresztül. A vírusjárványra való tekintettel kérik a szentmisén a maszk viselését, a templomba belépéskor a kezek fertőtlenítését és lehetőség szerint a fizikai távolság tartását.

Részletek
Bács megye ingatlanpiaci árai fél évvel a járvány kirobbanása után

Bács megye ingatlanpiaci árai fél évvel a járvány kirobbanása után

2020. szeptember 18. 14:00 | Koronavírus

A világjárvány megjelenésekor még senki sem tudott pontos információkkal szolgálni arról, hogy a koronavírus milyen hatással lesz az ingatlanpiacra. Viszont most, több hónap elteltével, már kezd kirajzolódni a kép. Jelen elemzésben az Ingatlannet.hu 2020. január és július közötti statisztikája alapján mutatjuk be az árak változásának irányát és mértékét.

Részletek
Zártkapus kézilabda-mérkőzés lesz szombaton

Zártkapus kézilabda-mérkőzés lesz szombaton

2020. szeptember 11. 17:00 | Koronavírus

A hazánkban kialakult Covid-19 járványügyi helyzet érinti a KHTK kézilabdaklub életét is. A szervezők számára az emberi élet és egészség, illetve annak védelme a legfontosabb. Mindent megtesznek a szurkolók, a sportolók és a közösség védelme érdekében, korosztálytól függetlenül. A Magyar Kézilabda Szövetség által kidolgozott egészségügyi protokollt figyelembe véve, arra a döntésre jutott a KHTK vezetése, hogy időszakosan az összes hazai felnőtt és utánpótlás-mérkőzésüket zárt kapuk mögött rendezik meg. A rendelkezés tehát a szombati, 17 órakor kezdődő P&P Kiskunfélegyházi HTK – Csávoly találkozóra is vonatkozik. 

Részletek
Látogatási tilalom a megyei kórházban

Látogatási tilalom a megyei kórházban

2020. szeptember 3. 14:30 | Koronavírus

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kecskeméti Telephelye értesíti a lakosságot, hogy az intézményben koronavírus pozitív esetet regisztráltak, így a betegbiztonság érdekében a kecskeméti fekvőbeteg telephelyein (Nyíri út, Balaton utca) augusztus 29-én, szombattól határozatlan időre teljes LÁTOGATÁSI TILALMAT rendel el dr. Svébis Mihály főigazgató, saját hatáskörben, visszavonásig.

Részletek
Hetedszer is lett volna Alpárfeszt...

Hetedszer is lett volna Alpárfeszt...

2020. szeptember 2. 16:00 | Koronavírus

Hetedik alkalommal rendezték volna meg meg az Alpárfesztet szeptember 3-a és 5-e között Tiszaalpáron, a már megszokott Régi Tüzéptelepen, ahol a hazai underground rock és metal műfaj képviselői szórakoztatták volna a közönséget. Cikkünk megjelenésével szinte egy időben az alábbi közleményt jelentették meg a szervezők az Alpárfeszt Facebook-oldalán: "A mai napon felelősségteljes döntést kellett hoznunk. Sajnálattal közöljük veletek, hogy az idei Alpárfesztet le kell fújnunk. A crew tagok közül többen is hatósági karanténba kerültek, így nem tudjuk a fesztivált megtartani. Bár a fesztivál kiépítését befejeztük, a vendégeinket nem mértük a legkisebb kockázatnak sem kitenni. A minél előbbi találkozásban bízva, Alpárfeszt crew!"

Részletek
Megkezdődött a tanév

Megkezdődött a tanév

2020. szeptember 1. 14:50 | Koronavírus

Szeptember 1-jén elkezdődött a 2020/2021-es tanév. A kiskunfélegyházi gyermekek is először mehettek iskolában március 16-a óta. A diákok többsége már nagyon várta ezt a napot, hogy újra találkozhassanak a társaikkal és a pedagógusaikkal. Egyelőre mindenkiben rengeteg kérdés merül fel a COVID-19 járvány második hulláma miatt. Az intézmények és a szülők között folyamatos a kapcsolattartás annak érdekében, hogy a gyerekek a lehető legnagyobb biztonságban tanulhassanak. Az iskolákban az intézkedések összhangban vannak a kormány mindenkori egészség- és járványügyi ajánlásaival.

Részletek
Elmarad a kunszállási húsfőző fesztivál és falunap

Elmarad a kunszállási húsfőző fesztivál és falunap

2020. augusztus 31. 14:00 | Koronavírus

– Fájó szívvel, de azt a – véleményem szerint jelenleg legfelelősségteljesebb – döntést hoztam ,tekintettel az egyre fokozódó járványügyi helyzetre, hogy az idei Falvak Éjszakája rendezvénysorozat keretében tervezett húsfőző fesztivál és falunap elmarad – írta Facebook-oldalán Almási Roland Márk, Kunszállás polgármestere.

Részletek
Visszafogottan, de táboroztak fiatal zenészeink

Visszafogottan, de táboroztak fiatal zenészeink

2020. augusztus 11. 12:00 | Koronavírus

Rendhagyóan fejeződött be az idei tanév a koronavírus-járványnak köszönhetően a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában is. A nyári táborok szervezését azonban a megszorítások előtt megkezdték, de járványügyi helyzetre való tekintettel más formában bonyolították le.

Részletek
Elmarad a Kurultaj

Elmarad a Kurultaj

2020. augusztus 7. 15:00 | Koronavírus

Nem tartják meg a Kurultajt augusztus 21-e és 23-a között – adta hírül a Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány és a Magyar-Turán Szövetség. A kormányzat és a szakhatóságok kérésére hosszas mérlegelés után fájó szívvel hozták meg a döntést, amelynek értelmében elmarad Bugacon az idei Magyar Törzsi Gyűlés.

Részletek
Így néz ki majd a koronavírus-járvány hősei tiszteletére készülő 10 és 20 forintos

Így néz ki majd a koronavírus-járvány hősei tiszteletére készülő 10 és 20 forintos

2020. július 14. 17:30 | Koronavírus

Áprilisban döntött a Magyar Nemzeti Bank arról, hogy a Magyarországot is elért koronavírus-járvány elleni védekezésben kiemelkedő szerepet vállaló egészségügyi-, kereskedelmi-, köztisztasági-, logisztikai területen dolgozók áldozatos munkájának elismerése és az irántuk érzett tisztelet kifejezéseként az MNB a 10 és 20 forintos forgalmi érmék emlékváltozatát bocsátja ki Tisztelet a veszélyhelyzet hőseinek tematikában. Hétfőn a Magyar Közlönyben jelent meg a két érmének a képe, amelyeknek a kibocsátási időpontja július 14.

Részletek
Online is ugyanolyan intenzív közösségi életet éltünk, mint a járvány előtt

Online is ugyanolyan intenzív közösségi életet éltünk, mint a járvány előtt

2020. július 8. 12:00 | Koronavírus

Többet foglalkozunk a szüleinkkel, sokkal megfontoltabban költjük a pénzt, és új hobbikat keresünk, vagy a régieket elevenítjük fel, ha otthon kell maradnunk – derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Marketing Műhelyének évente kiadott METU Indexéből. A több mint 600 fiatal megkérdezésével készült kutatás idén azt vizsgálta, milyen hatással van a járványhelyzet az egyetemisták mindennapjaira. A fiatalok az ügyintézéstől a tanuláson keresztül a szórakozásig szinte mindent a digitális térbe költöztettek.

Részletek
Bevált a távmunka a hazai cégeknél

Bevált a távmunka a hazai cégeknél

2020. július 2. 14:00 | Koronavírus

Nem csökkent a hatékonysága azoknak a hazai vállalkozásoknak, ahol minden kolléga távmunkában dolgozott a majdnem három hónapos kijárási korlátozások alatt – derül ki az EY és a HR Fest közös kutatásából. A több mint 50 megkérdezett kis-, közép- és nagyvállalati HR vezető meglátásait összesítő felmérés szerint a pozitív tapasztalatok hatására a cégek harmada hosszú távon is változtatni tervez munkahelyi kultúráján.

Részletek
Jelentősen nőttek az anyák terhei a karantén alatt

Jelentősen nőttek az anyák terhei a karantén alatt

2020. július 2. 10:00 | Koronavírus

A lakosság többsége lelkileg megterhelőnek érezte a járvány miatt kialakult helyzetet, amely számos változás mellett sok esetben a családon belüli feszültség megnövekedésével és az otthoni munkamegosztás arányainak eltolódásával járt együtt – utóbbi mértékéről másként vélekednek a nők és férfiak.

Részletek