• Kezdőlap
  • "Koronavírus"-ként cimkézett hírek listázása
Orbán: Meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást, a polgármesterek szigoríthatnak húsvétra

Orbán: Meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást, a polgármesterek szigoríthatnak húsvétra

2020. április 9. 17:30 | Koronavírus

A miniszterelnök a Facebookon jelentette be, hogy meghosszabbítják az eredetileg szombatig tartó kijárási korlátozást, ezúttal határozatlan időre, amit hetente felülvizsgálnak majd, azt pedig a polgármesterekre bízzák, hogy húsvét idejére, vagyis hétfő éjfélig szigorítanak-e a saját településükön a korlátozó intézkedéseken.

Részletek
Könyvtársarok – Hasznos weboldalakról

Könyvtársarok – Hasznos weboldalakról

2020. április 9. 08:00 | Koronavírus

A híradások szerint a koronavírus-járvány még hónapokig tarthat, ami miatt a kulturális intézmények sem látogathatóak. Éppen ezért olyan gyűjteményeket ajánlunk olvasóink figyelmébe, amelyek a tartalmas szórakozást, kikapcsolódást segítik.

Részletek
Versenyjog koronavírus idején

Versenyjog koronavírus idején

2020. április 8. 16:00 | Koronavírus

A járvány befolyásolhatja a vállalati felvásárlások időzítését, ugyanakkor az Európai Unió várhatólag elnézőbb lesz a járvány miatt nyújtott állami támogatásokkal kapcsolatban – hívja fel a figyelmet dr. Horváth M. András, a Baker McKenzie versenyjogi szakértője. Emellett a fúziókra és vállalati együttműködésekre vonatkozó uniós jogalkalmazás is változhat.

Részletek
Állták a legényes kihívást a félegyházi néptáncosok

Állták a legényes kihívást a félegyházi néptáncosok

2020. április 8. 14:00 | Koronavírus

Legényesezz otthon! címmel kihívást indított az interneten a Magyar Nemzeti Táncegyüttes kezdeményezésére Sánta Gergő Harangozó-díjas táncművész. Három táncost kér fel: mutassák be otthonukban a férfi táncok királyaként ismert legényest. Ez a régi stílusú táncaink különösen fejlettebb típusa legjobban Erdélyben maradt fenn. Alkalmi jelleggel táncolták a legények nyitásként, a páros táncok előtt. Improvizáció, változatos formakincs és látványos figurák jellemzik. A kalotaszegi legényest tartják mind közül a legnehezebbnek.

Részletek
Körkérdés: Mivel tölti az idejét otthon?

Körkérdés: Mivel tölti az idejét otthon?

2020. április 8. 12:00 | Koronavírus

A koronavírus okozta kijárási korlátozás miatt csak indokolt esetben hagyhatjuk el otthonunkat. A négy fal között hasznosan is eltölthetjük az időt és átvészelhetjük a következő időszakot – derül ki a félegyháziak válaszaiból. Körkérdésünk ezúttal a személyes találkozást mellőzve készült, így nyilatkozóinkról nem készült fotó.

Részletek
A magyar dal diadalútja – Solti Károlyra emlékezünk

A magyar dal diadalútja – Solti Károlyra emlékezünk

2020. április 8. 10:00 | Koronavírus

Az itt megjelenő emlékezés rövidített változata annak az emlékező beszédnek, mely elhangzott volna április 25-én, szombaton 17 órakor, Solti Károly születésnapján, a szülőháznál. Sajnos, a járvány elsöpörte ezt is, valamint az ugyanarra a napra tervezett dalesetet, amely fővárosi művészek közreműködésével hangzott volna el a művész emlékére a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Részletek
Egyelőre tartják még a munkaerőt

Egyelőre tartják még a munkaerőt

2020. április 7. 16:00 | Koronavírus

A RollSped Kft. 25 éve üzemel Kiskunfélegyházán. Hatvan kamionjuk járta folyamatosan Európa és Magyarország országútjait. A koronavírus megjelenése óta azonban a legtöbb európai üzem leállt, ahova szállítottak, így sofőrjeiket hazahívták. Belföldön még 15 autójuk naponta útnak indul. Sofőröket még nem bocsátottak el. A 85 alkalmazottat csökkentett munkadíjjal még tartani tudják néhány hónapig – mondta el a Félegyházi Közlöny megkeresésére Szűcs-Szabó Sándor ügyvezető, aki azt is hozzátette, hogy a dolgozók hosszú távú megtartásához mindenképpen szükség lesz kormányzati segítségre.

Részletek
Változik az óvodai beiratkozások rendje

Változik az óvodai beiratkozások rendje

2020. április 7. 12:00 | Koronavírus

Az emberi erőforrások minisztere – a kialakult járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel – a 7/2020. (III.25.) EMMI határozata alapján a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg.

Részletek
Tulipánmező a százéves platánok árnyában - képgalériával

Tulipánmező a százéves platánok árnyában - képgalériával

2020. április 7. 11:00 | Koronavírus

Tulipánmezők hirdetik a tavaszt Félegyháza főutcáján. A természet szigorú rendje szerint a februárban kinyílt hóvirágokat, sáfrányokat, a márciusban virágot bontó nárciszokat, puskíniákat és szellőrózsákat követik a harsogó levelű, egyenes szárú, ölelkező szirmú pompás virágok. Amikor a 60 ezer virághagyma – több mint felerészben tulipán – a város köztereinek virágoskertjeibe került, még egyikünk sem sejtette, hogy idén más lesz az április, mint amit elképzeltünk. Senki sem tudhatta, hogy mire újjászületik a természet, sokan kényszerű, vagy önként vállalt karantént töltve nem láthatják csodáit.

Részletek
A kiskunfélegyházi ellenzék is tiltakozik az önkormányzatokat érintő megszorító intézkedések miatt

A kiskunfélegyházi ellenzék is tiltakozik az önkormányzatokat érintő megszorító intézkedések miatt

2020. április 7. 10:15 | Koronavírus

Gulyás Gergely brutális megszorításokat tartalmazó bejelentései után a napokban Budapest ellenzéki polgármesterei közös nyilatkozatot adtak közre. Ebben rögzítették, hogy az önkormányzatok országszerte, pártállástól függetlenül erőn felül veszik ki részüket a koronavírus-járvány elleni védekezésből, a napról napra drámaibb szociális válság helyi kezeléséből.

Részletek
Nehéz helyzetben a kertészek

Nehéz helyzetben a kertészek

2020. április 7. 08:00 | Koronavírus

Kiskunfélegyházán és környékén a zöldségtermelők a kígyóuborka, paprika, karalábé, retek és földieper gondozásával foglalatoskodnak a fóliasátrak alatt. A munkával nincs is gond, de valamennyien arról számolnak be, hogy a vírusveszély miatt kialakult helyzetben komoly értékesítési gondjaik támadtak, mivel a nagybani piacon is egyre nehezebb értékesíteni a portékát.

Részletek
Vis maior vagy sem?

Vis maior vagy sem?

2020. április 6. 16:00 | Koronavírus

A koronavírus megfékezése miatt bevezetett hatósági intézkedések – utazási, nyitvatartási korlátozások, karanténkötelezettség – jelentősen befolyásolhatják a szerződéses kötelezettségek teljesítését. Egyes termékek, nyersanyagok szállítása már most késedelmesen valósul meg, amely problémával már a járvány elején szembesülnek a gazdasági szereplők. A MAZARS és az együttműködő Borsy Ügyvédi Iroda legfrissebb összefoglalójából kiderül milyen lehetőségek vannak abban az esetben, ha valaki jogszerűen – részben vagy teljesen – mentesülni szeretne szerződéses kötelezettségei alól.

Részletek
Véradás a Szakmaköziben

Véradás a Szakmaköziben

2020. április 6. 14:00 | Koronavírus

Április 22-én, szerdán 13.30 és 17.30 között a Szakmaközi Művelődési Házba szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki több mint 30 napja nem járt külföldön, betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Módosult a helyi autóbuszjáratok menetrendje

Módosult a helyi autóbuszjáratok menetrendje

2020. április 6. 08:00 | Koronavírus

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti a városban működő helyi autóbusz járatokkal utazókat, hogy átmenetileg szünetel az elsősorban iskolába járó diákok közlekedésére menetrendbe állított autóbuszjáratok közlekedése az országosan elrendelt iskolalátogatási tilalom miatt. A munkahelyek megközelítésére szolgáló, a műszakkezdések idejéhez igazított járatok ezután is folyamatosan közlekednek.

Részletek
A madárinfluenza megjelent, de a baromfivágó még üzemel

A madárinfluenza megjelent, de a baromfivágó még üzemel

2020. április 5. 15:00 | Koronavírus

Az Integrál Zrt. baromfivágója a madárinfluenza megjelenése ellenére a korábbiakban megszokottak szerint folytatja a szárnyasok vágását, feldolgozását. Természetesen szigorúan csak olyan állományból fogadnak szárnyasokat, ahol bizonyítottan nem jelent meg a kór – tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt Vajda Tamás, a cég főosztályvezetője. Próbálnak humánusan eljárni, folyamatosan ütemezni a munkát. A dolgozók mindennél szigorúbban betartják a higiéniai szabályokat. Abban azonban bizonytalanok, hogy ez meddig tartható így, ha kiterjedtebb lesz a járvány – tette hozzá.

Részletek
Színház a nappaliban

Színház a nappaliban

2020. április 5. 12:00 | Koronavírus

Jövő héttől online előadásokkal kedveskedik a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a már elvonási tünetektől szenvedő színházrajongóknak. Ezen kívül lesz “Best of” videósorozat, de folytatódnak a videó-rejtvények is, amelyek mindig egy-egy előadást fednek fel a következő évadból.

Részletek
Jelentősen egyszerűsödik a maszkok átvétele

Jelentősen egyszerűsödik a maszkok átvétele

2020. április 5. 08:00 | Koronavírus

Tisztelt Félegyháziak! Eddig több mint 6000 maszkot juttattunk el a félegyházi lakosoknak, és még további 6000 maszk varrásához elég anyaggal rendelkezünk. Jelenleg napi szinten 800 maszkot készítenek kollégáim és a civil segítők. Az egész város nevében köszönöm a munkájukat! A háziorvosok, fogorvosok és asszisztenseik részére magasabb védelmet nyújtó FFP2 maszkokat vásároltunk.

Részletek
Filléres kézfertőtlenítőt dobott piacra a MOL

Filléres kézfertőtlenítőt dobott piacra a MOL

2020. április 4. 16:00 | Koronavírus

Itthon hetek óta hiánycikknek számít a kézfertőtlenítő, éppen ezért múlt héten az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy mostantól a MOL is átáll ezek gyártására. A Pénzcentrumnak sikerült is vásárolnia egyet a termékből egy pesti patikában, de nagy valószínűséggel csak véletlenül, mert még nem lehetne kereskedelmi forgalomban.

Részletek
Szeretethang a vonalban

Szeretethang a vonalban

2020. április 4. 08:00 | Koronavírus

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Csoportja a jelenlegi járványhelyzetben – a kijárási korlátozások idején – szeretne a rászorulók rendelkezésére állni a Szeretethang a vonalban elnevezésű segítő beszélgetés szolgálatával. Küldetésük: A hit védelme és a szegények szolgálata.

Részletek
Hírek a megyei kórházból

Hírek a megyei kórházból

2020. április 3. 14:00 | Koronavírus

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi célra kijelölte és kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházat, a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, a területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések lakosainak vizsgálatára és az igazolt betegek ellátására. A betegbiztonság érdekében az intézmény haladéktalanul megkezdte a felkészülést a koronavírus (COVID-19) fertőzéssel érintett betegek fogadására, izolálására, ellátására.

Részletek
Zavartalan az elárvult kutyusok gondozása

Zavartalan az elárvult kutyusok gondozása

2020. április 2. 12:00 | Koronavírus

Zavartalanul üzemel a koronavírus okozta helyzetben is a kiskunfélegyházi kutyamenhely. A befogadott állatokat a korábbiakhoz hasonló módon gondozza az öt főállású dolgozó és a két önkéntes segítő. Köszönhetően annak, hogy korábban sikerült élelmiszertartalékot (tápot) beraktározni, négylábú barátaink étkeztetéséről is gondoskodni tudnak. Szigorítások azonban vannak.

Részletek
Zárva tartás alatt is dolgoznak a könyvtárban

Zárva tartás alatt is dolgoznak a könyvtárban

2020. április 2. 08:00 | Koronavírus

Minden könyvtáros azon dolgozik, hogy a raktári állományt átválogassa, a zsúfolt polcokat lazítsa, rendezze. Az alagsori raktárban több ezer könyvet vonnak ki elavult, rossz állapotuk miatt az állományból. A munkatársak az önkormányzat felhívására védőmaszkokat varrnak azzal a céllal, hogy segíteni tudják a város lakóit. E munkákat elsősorban a nem szakmai területen dolgozók végzik nagy lelkesedéssel, de szívesen bekapcsolódnak a könyvtárosok is.

Részletek
Ingyenes online védelem áprilistól

Ingyenes online védelem áprilistól

2020. április 1. 14:00 | Koronavírus

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli gazdasági és társadalmi helyzetben három hónapig ingyen digitális védelmet nyújt a Panda Security minden meglévő és új vállalati ügyfelének, valamint tanároknak és diákoknak világszerte. A távmunkára és az online oktatásra való hirtelen átállás komoly biztonsági kockázatot jelent megfelelő technológiai háttér nélkül. Ezért a cég több mint 30 millió meglévő felhasználója és az új belépők számára biztosít díjmentesen kibervédelmi szolgáltatásokat az online támadásokkal szemben. A kezdeményezéssel a társaság célja, hogy a vállalkozások és az oktatási intézmények biztonsággal munkatársaikra és alaptevékenységükre koncentrálhassanak.

Részletek
Balla Judit: Nagymamám története

Balla Judit: Nagymamám története

2020. április 1. 08:00 | Koronavírus

Most, hogy Magyarországon is harmadik hetébe lépett a koronavírus-járvány elleni védekezés, szombattól pedig már kijárási korlátozás is érvényben van az egész országban, az áldozatok és fertőzöttek egyre csak növekvő számait látva egyre többen keseredünk neki és gondoljuk azt: ennek már sosem lesz vége. Ha az elmúlt napokban neked is volt már olyan érzésed, hogy megbolondulsz a négy fal között, ha utáltad magad azért, mert rákiabáltál a gyerekre, vagy ha a kora tavaszi időjárás miatt neked is mehetnéked támadt, olvasd el Balla Judit visszaemlékezését a nagymamájáról, amit a Facebookon tett közzé. Reményt és erőt ad egy olyan időszakban, amikor minden ijesztően bizonytalan. Írását a szerző biztatásul szánja minden kisgyermekes szülőnek, koronavírus idején.

Részletek
A művelődési központ is segít a vészhelyzetben

A művelődési központ is segít a vészhelyzetben

2020. március 31. 17:30 | Koronavírus

A bezárt ajtók mögött is folytatja munkáját a Móra Ferenc Művelődési központ. A szakmai kollégák készítik a felhívásos pályázatok kreatív anyagait, a technikusok karbantartanak, és hogy mindezek mellett segíteni tudjanak a város lakóin is, a maszkok varrása is elindult a gazdasági és ügyviteli kolléganők segítségével. Az elkészült maszkokat átadják az önkormányzatnak, és mosás, valamint fertőtlenítés után szétosztják.

Részletek
Változások a postai szolgáltatásokban

Változások a postai szolgáltatásokban

2020. március 31. 14:00 | Koronavírus

A Magyar Posta érdeke, hogy mindent megtegyen munkatársai valamint ügyfelei egészségének védelme érdekében a koronavírus-járvány terjedése ellen. A védelem egyik eszközeként csökkentik a fizikai érintkezések lehetőségét azzal, hogy az elektronikus megoldásokat részesítik előnyben, és egyre több folyamatot terelnek elektronikus útra.

Részletek
Tévhiteket cáfol a WHO

Tévhiteket cáfol a WHO

2020. március 31. 12:00 | Koronavírus

Ahogyan az lenni szokott, az új koronavírus-járvány kapcsán is megjelentek a tévhitek, és a sokakat érintő problémára pofonegyszerű módszereket kínáló megoldások. Az összeállítás az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kiadványa alapján készült, célja a hiedelmek cáfolata és néhány alapvető kérdés tisztázása. Következzenek a tények és a tévhitek, és a WHO hiteles tájékoztatója.

Részletek
Elmarad a Libafesztivál

Elmarad a Libafesztivál

2020. március 31. 11:00 | Koronavírus

Elmarad idén Félegyháza egyik legnagyobb ünnepe is, a szeptemberre tervezett XXII. Libafesztivál. Erről közleményben tájékoztatta a város lakosságát Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója, Csányi József polgármester és dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Részletek
Ismét a régi helyén a csecsemő-tanácsadás

Ismét a régi helyén a csecsemő-tanácsadás

2020. március 31. 10:00 | Koronavírus

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat tájékoztatja az érintetteket, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetre tekintettel, március 24-étől a házi gyermekorvosok által végzett csecsemő-tanácsadás ideiglenesen a korábban is e célra használt helyiségbe költözik vissza a Hunyadi utca 6. szám alá. A szolgáltatás az épület nagykapuján keresztül a mozgássérült, illetve babakocsi-feljárón át közelíthető meg.

Részletek
Hatezer műsort tett ingyenessé az MTVA

Hatezer műsort tett ingyenessé az MTVA

2020. március 30. 17:00 | Koronavírus

A NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum), a Rádióarchívum és az M3 is ingyenessé tette tartalmainak egy részét, hogy a komolyzene, a különféle műsorok, a hangoskönyvek, a tévéfilmek és a sorozatok által az igényes szórakozás és a korosztálytól független tanulás élményét felkínálva támogassa a minőségi otthoni időtöltést.

Részletek
Lesz még tömeg ezeken a tereken!

Lesz még tömeg ezeken a tereken!

2020. március 30. 16:00 | Koronavírus

A szokásos hétfő reggeli nyüzsgés helyett Félegyháza is kiürült, a lakosság példásan betartja a biztonsági óvintézkedéseket. Az élet azonban nem áll meg. Az új közterületi kamerarendszer kiépítésével már azokra az időkre készülünk, amikor az emberek újra elárasztják majd megújult tereinket, játszótereinket és birtokba veszik a megújult Félegyházát. Addig is vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra, hogy ez a nap minél hamarabb eljöjjön!

Részletek
Vírus, jog, állam, egyén

Vírus, jog, állam, egyén

2020. március 28. 08:00 | Koronavírus

Még nem látjuk sajnos a járvány végét, sőt, egyelőre csak befele tartunk abba: mégis már most biztos, hogy más lesz a világunk, mint korábban. Ez egészen más értékeket állít előtérbe, mint amiket megszoktunk, és ez a jogot és a gondolkodásunkat is alapvetően érinti. Olyan dolgok értékelődnek fel újra, melyek primordializmusok, szemben egy művi és absztrakt világ alábukó értékeivel – a kiskunfélegyházi származású dr. Tóth Mátéval, a 2019-es év energiajogászával készített interjút a 888.hu munkatársa, Horváth Tamás.

Részletek
A félegyházi hajléktalanszálló sem fogad rászorulókat

A félegyházi hajléktalanszálló sem fogad rászorulókat

2020. március 27. 18:30 | Koronavírus

A kiskunfélegyházi Hajléktalanok Átmeneti Szállója nem fogad újabb rászorulókat. Március 19-étől az ott élők számára kijárási tilalmat is elrendeltek. Csak különösen indokolt esetben, a szakmai vezető engedélyével lehet elhagyni az intézményt, munkavégzés (igazolt, hivatalos munkaviszony esetén), illetve  indokolt egészségügyi ellátás miatt.

Részletek
Nem fogadnak új ellátottat és látogatókat sem a félegyházi szociális otthonok

Nem fogadnak új ellátottat és látogatókat sem a félegyházi szociális otthonok

2020. március 27. 14:00 | Koronavírus

Nem vesznek fel új ellátottakat a félegyházi Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézménybe. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) pedig látogatási tilalmat és ezzel egyidejűleg az Országos Tisztifőorvos intézmény-elhagyási tilalmat rendelt el. Az intézkedések célja az ellátottak védelme és megóvása a járványveszélytől.

Részletek
Vannak biztató jelek, de továbbra is súlyos a helyzet

Vannak biztató jelek, de továbbra is súlyos a helyzet

2020. március 27. 13:00 | Koronavírus

Akadnak biztató jelek az új típusú koronavírus-járvány lassulását illetően Európában, de a járványnak koránt sincs vége, a világnak pedig hozzá kell szoknia a helyzet teremtette új körülményekhez - jelentette ki Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója csütörtöki, online megtartott sajtókonferenciáján Koppenhágában.

Részletek
Mi lesz az érettségivel?

Mi lesz az érettségivel?

2020. március 27. 12:00 | Koronavírus

Maruzsa Zoltán nemrég azt mondta: ha a helyzet romlik, szóba jöhet mind az érettségi időbeni eltolása vagy egyéb megoldások keresése. De milyen megoldások? Összeszedtük a lehetséges alternatívákat.

Részletek
Karantén-kívánságműsor a Rádió Smile-on

Karantén-kívánságműsor a Rádió Smile-on

2020. március 27. 11:30 | Koronavírus

Karantén-kívánságműsor lesz a Rádió Smile-on, ma 18 és 20 óra között! Üzenj azoknak, akikkel most az átmeneti időszakban nem tudsz találkozni, de küldenél neki egy dalt, üzennél neki valamit. Használd az üzenetrögzítőnket: 76/800-899 5-ös mellék, vagy küldj SMS / VIBER üzenetet a +36-20-3-719-719-es számra.

Részletek
A segítők mi vagyunk…

A segítők mi vagyunk…

2020. március 27. 08:00 | Koronavírus

A rendkívüli helyzetek sokszor rendkívüli helytállásra, együttérzésre és segítőszándékra indítják az embereket. Öröm látni, hogy ez történik városunkban is. A naponta gyarapodó kezdeményezések közül álljon itt néhány üdvözlendő példa.

Részletek
Elmarad a vásár

Elmarad a vásár

2020. március 25. 18:00 | Koronavírus

Az érvényben lévő kormányzati intézkedések miatt a kiskunfélegyházi Országos Állat- és Kirakodóvásárt április 4-étől visszavonásig nem tartják meg. A lakosság és az árusok szíves megértését kéri a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft.

Részletek
Hogyan érdemes digitálisan tanulni? – megmondják az e-sportolók

Hogyan érdemes digitálisan tanulni? – megmondják az e-sportolók

2020. március 25. 16:00 | Koronavírus

Talán sok diák örömmel fogadta, hogy nem kell iskolába menni, a tanulás azonban ebben a rendkívüli időszakban sem maradhat el. A digitális tanulás sok gyermek számára jelenthet kihívást, ezért a K&H a hazai e-sport tehetségek támogatójaként hozzájuk fordult tanácsért, hogy mik azok a legfontosabb dolgok, amiket érdemes betartani, hogy könnyen és gördülékenyen menjen az otthoni tanulás.

Részletek
Elhalasztják a nyári olimpiát

Elhalasztják a nyári olimpiát

2020. március 24. 17:30 | Koronavírus

Abe Sinzo, Japán miniszterelnöke és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke röviddel ezelőtt közös közleményben jelentették be, hogy a világon végigsöprő koronavírus-járvány miatt idén nem rendezik meg Tokióban a nyári olimpiát, legkésőbb egy évre elhalasztják, azaz 2021 nyarán rendezik majd meg.

Részletek
Lassítottak a toborzásban, de optimisták a cégek

Lassítottak a toborzásban, de optimisták a cégek

2020. március 24. 16:00 | Koronavírus

A koronavírus minden magyar vállalkozás működését érintette valamilyen szinten, de az új kollégák toborzásával továbbra is tervez a cégek több mint 90 százaléka 2020-ban. Harmaduknál változatlanul folytatódik az új munkaerő felvétele, bizonyos ágazatokban viszont teljes mértékben megszűnt ez a tevékenység – derül ki a Profession.hu villámkutatásából és saját adataiból.

Részletek
Könyvtársarok – Otthoni tanulást, kikapcsolódást segítő hasznos oldalak

Könyvtársarok – Otthoni tanulást, kikapcsolódást segítő hasznos oldalak

2020. március 24. 14:00 | Koronavírus

Március 14-e óta a koronavírussal kapcsolatos országos és helyi intézkedések következtében a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szünetelteti a személyesen igénybe vehető szolgáltatásait. Az olvasók a kikölcsönzött dokumentumokat a http://www.psvk.hu/katalogus weboldalon, vagy hétköznap 8 és 16 óra között a 76/461-429-es telefonszámon hosszabbíthatják meg. A könyveket visszajuttathatják a 24 órán át működő könyvbedobó rendszerbe. A szolgáltatások felfüggesztésének idejére késedelmi díjat nem számolnak fel.

Részletek
A Kossuthvárosi Óvoda helyett a Rocktárban és az Ipartestületben lesz véradás

A Kossuthvárosi Óvoda helyett a Rocktárban és az Ipartestületben lesz véradás

2020. március 23. 16:00 | Koronavírus

Félegyháza újra bizonyítja, hogy a bajban össze tud tartani! Amikor a megye többi településén sorra maradnak el a véradások, nálunk az elmaradtak helyett sikerül másik kettőt megtartani! Az Országos Vérellátó Szolgálatnak a kialakult járványügyi helyzetben továbbra is biztosítania kell a vérkészítményeket a kórházak számára. Épp ezért kérnek mindenkit, hogy amennyiben egy hónapja nem jártak külföldön és egészségesek, van rá lehetőségük, menjenek el a véradásra. Az eredetileg a Kossuthvárosi Óvodába tervezett véradás március 24-én, kedden délelőtt a Rocktárban 9-től 12-ig, délután pedig az Ipartestület székházában lesz 13.30 és 16.30 között.

Részletek
Újabb átfogó védelmi intézkedéseket jelentett be a kormányfő

Újabb átfogó védelmi intézkedéseket jelentett be a kormányfő

2020. március 23. 14:00 | Koronavírus

Hat újabb jelentős gazdasági intézkedést jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján. Többek között június 30-ig kapnak adómentességet a kkv-k a kata fizetése alól, valamint a kilakoltatásokat és az adóvégrehajtásokat is felfüggesztik. Orbán Viktor részletesen beszámolt arról, hogy milyen erők állnak rendelkezésre a védekezéshez.

Részletek
Szájmaszkokat gyártanak Izsákon

Szájmaszkokat gyártanak Izsákon

2020. március 23. 12:00 | Koronavírus

Pénteken kezdték meg az Abrigo-Tex Kft. izsáki varrodájában az egyszer használatos és a többször használható, mosható szájmaszkok gyártását. Az előzetes számítások szerint az üzemben heti több ezer darab szájmaszk készülhet el.

Részletek
Digitális oktatás – lassítsunk egy kicsit!

Digitális oktatás – lassítsunk egy kicsit!

2020. március 23. 08:00 | Koronavírus

Március 16-án áttértünk a digitális oktatásra. Egy hétvége alatt körülbelül 10 évet fejlődött az oktatás színvonala. Ez feléleszti bennünk a reményt, hogy végre megkezdődik a nagyon várt belső változás és az iskola nem lesz többé az unalom völgye. Valóban áttérünk a gyerek- és családközpontú tanításra? Azt javaslom, szögezzünk le néhány alapszabályt!

Részletek
Csak egy lélegeztetőgép

Csak egy lélegeztetőgép

2020. március 22. 08:00 | Koronavírus

A hosszú posztok nem hasznosak a Facebookon, hiszen senki nem olvassa végig őket. Most mégis tollat ragadtam és itt írok, mert talán a figyelmet itt tudom a legjobban megragadni. Célközönségem az újságírók, akik eddig is rengeteget segítettek abban, hogy az 1001 orvos hálapénz nélkül oldal eseményeiről hitelesen tájékoztassák a lakosságot.

Részletek
Ne spájzoljon! – Van és lesz elég élelmiszer!

Ne spájzoljon! – Van és lesz elég élelmiszer!

2020. március 21. 16:00 | Koronavírus

Magyarország agrár-élelmiszeripari ország, komoly exportőr, hazánk önellátottsága mintegy 120 százalékos az alapvető élelmiszerekből. A mostani veszélyhelyzetben különös jelentősége van ennek: a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar folyamatosan képes biztosítani a lakosság számára az élelmiszereket.

Részletek
Már a világhálón is ott a koronavírus

Már a világhálón is ott a koronavírus

2020. március 21. 12:00 | Koronavírus

Roppant komoly kihívások előtt állnak a vállalati informatikai rendszerek a munkavállalók kényszerű, otthoni munkavégzése miatt. Támadások tömege zúdulhat a felhasználókra, ami a nem megfelelően előkészített megoldások miatt a korábbiaknál is veszélyesebb lehet. Ráadásul már koronavírus zsarolóprogram és járványhoz kapcsolódó adathalász oldalak sora is megjelent a világhálón, ami még veszélyesebbé teszi a kialakult szituációt – hívja fel a figyelmet a Panda Security Hungary.

Részletek
Ezért kérik, hogy aki tud, maradjon otthon!

Ezért kérik, hogy aki tud, maradjon otthon!

2020. március 21. 08:00 | Koronavírus

Embert próbáló időszak elején vagyunk. Senkinek, vagy talán csak a legidősebb, háborús nemzedéknek van valami tapasztalata arról, milyen az élet akkor, ha nem mehetünk sehová. Szörnyű lesz, vagy talán sokaknak már most is szörnyű. De az, hogy meddig kell kibírni, csak rajtad múlik.

Részletek