• Kezdőlap
  • "Petőfi-emlékévek"-ként cimkézett hírek listázása
Petőfi és a gasztronómia címmel rendezték meg az idei Értéktár Konferenciát

Petőfi és a gasztronómia címmel rendezték meg az idei Értéktár Konferenciát

2022. szeptember 9. 17:00 | Petőfi-emlékévek

Kunszentmiklóson, a Megyenapok keretében „Petőfi és a gasztronómia” címmel tartottak Értéktár Konferenciát szeptember 9-én délután a Varga Domokos Általános Művelődési Központban. Az izgalmas, gasztronómiai fókuszú előadások után az eseményen került sor a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba felvett értékek okleveleinek átadására is.

Részletek
Fussunk össze Petőfivel!

Fussunk össze Petőfivel!

2022. február 18. 10:00 | Petőfi-emlékévek

Különösen izgalmas eseménysorozattal várja Bács-Kiskun megye az érdeklődőket a Petőfi-emlékévekhez szorosan kapcsolódva, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapján. Többek között erről is szó esett azon a szakmai megbeszélésen, amit Kiskőrösön tartottak, február 16-án.

Részletek
200 Petőfi, szabadon

200 Petőfi, szabadon

2022. január 26. 10:00 | Petőfi-emlékévek

A Petőfi Irodalmi Múzeum a Petőfi Sándor-emlékévben elhatározta az intézmény alapgyűjteményének, névadójuk, Petőfi Sándor válogatott muzeális műtárgyainak széles körű, akadálytalan, digitális közzétételét. Ez azt jelenti, hogy legféltettebb kincseiket, Petőfi eredeti verseit, leveleit, portréit, köteteit kapja kézhez az érdeklődő, aki rákattint a 200 Petőfi szabadon weboldalra.

Részletek
Polgármesteri fórumot tartottak Kecskeméten

Polgármesteri fórumot tartottak Kecskeméten

2021. november 6. 10:00 | Petőfi-emlékévek

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a tavalyi fórum kényszerű kihagyása után, a hagyományokhoz ragaszkodva, az idén is megszervezte a Polgármesterek fórumát november 4-én és 5-én. Az eredetileg Kecskeméten, a Hírös Agórába tervezett szakmai találkozó online térbe kényszerült, amelyhez rugalmasan alkalmazkodtak a résztvevők, akik több mint százan tisztelték meg figyelmükkel az előadókat. A fórum célja, hogy együtt gondolkodásra motiválja a meghívott polgármestereket, jegyzőket, projektmenedzsereket, jó gyakorlatokkal, friss információkkal segítse a településvezetők mindennapi munkáját, segítséget nyújtson a feladataik megoldásában.  

Részletek
Mit jelent Petőfi 2021-ben?

Mit jelent Petőfi 2021-ben?

2021. október 28. 14:00 | Petőfi-emlékévek

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés kezdeményezésére az Országgyűlés az elmúlt évben nyilvánította Petőfi Sándor-emlékévvé a 2022-es és 2023-as esztendőt. Ebben az időszakban országosan és Bács-Kiskun megyében is kiemelt figyelmet kapnak majd a költő születéséhez kapcsolódó események, rendezvények, fejlesztések.

Részletek
Elfogadták a Petőfi Emlékévek programját

Elfogadták a Petőfi Emlékévek programját

2021. szeptember 4. 16:00 | Petőfi-emlékévek

A megyenapok keretében tartottak Petőfi konferenciát Kiskőrösön, a János Vitéz Látogatóközpontban, szeptember 3-án. Az eseményen a Bács-Kiskun Megyei Petőfi Emlékbizottság tagjai tárgyaltak a Bács-Kiskun Megyei Talpra Magyar! program előkészítéséről, megvalósításáról, amely a 2022-ben kezdődő Petőfi Emlékévekhez köthető megyei fejlesztéseket, programokat fogja koordinálni, elősegíteni. A konferencián bemutatkozott a program arca, Petőfi Sándor, akit egy megyei származású színész fog megszemélyesíteni az elkövetkező években.

Részletek
Ülésezett a megyei közgyűlés

Ülésezett a megyei közgyűlés

2021. június 28. 16:00 | Petőfi-emlékévek

Június 15-étől ismét tanácskozhat a közgyűlés, személyes jelenlétben dolgozhatnak a bizottságok, így a június 25-én, pénteken a megyeházán megtartott ülésen már minden képviselő személyesen szavazhatta meg a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés idei munkatervét, a 2021. évi költségvetés módosítását, kiválaszthatták, hogy kik lesznek a megye díjazottjai 2021-ben.

Részletek
Talpra Magyar! – sajtótájékoztató Kiskőrösön a Petőfi Emlékévekről

Talpra Magyar! – sajtótájékoztató Kiskőrösön a Petőfi Emlékévekről

2021. június 3. 18:00 | Petőfi-emlékévek

Az Országgyűlés a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés javaslatára nyilvánította a 2022-2023-as éveket Petőfi Emlékévekké. Ennek megyei megnyitóját tartották Kiskőrösön, csütörtökön, sajtótájékoztató keretében. A megnyitón részt vett prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Rideg László, a Megyei Közgyűlés elnöke, Domonyi László Kiskőrös polgármestere és Font Sándor országgyűlési képviselő.

Részletek
Talpra Magyar!

Talpra Magyar!

2020. december 3. 14:00 | Petőfi-emlékévek

A megyei önkormányzat által indult útjára a kezdeményezés, hogy megyénk koszorús költőjének közelgő, születésének 200. évfordulója nagyságához méltó jubileumi év lehessen. Petőfi máig meghatározó a nemzet szépirodalmában, alakja napjainkig példája a nemzeti érzületnek, a szabadságvágynak, a tenni akarásnak. Az Országgyűlés határozatával (37/2020. (XII. 1.) OGY) immáron hivatalosan is a kezdetét veszi az az előkészítő munka, amely elindítja a Talpra Magyar! program megvalósítását, amely így országossá tud terebélyesedni.

Részletek