Hattyúkerti zenés esték a könyvtárban

Hattyúkerti zenés esték a könyvtárban

2020. augusztus 29. 14:00

Hosszú kihagyás után, augusztus 27-én újra Hattyúkerti zenés estékre várták az érdeklődőket a könyvtárban. Kellemes, nyáresti koncertet adott a Kecskemét Brass, a repertoár javarésze örökzöld slágereket tartalmazott. Az esemény támogatója a Vízhányó Pincészet volt.

Részletek
Visszapillantó

Visszapillantó

2020. augusztus 26. 18:25

A Marching Jazz Band muzsikáját élvezhette a közönség a Béke-téren még augusztus 20-án. A zenekar nem először járt Kiskunfélegyházán, így nem először csalt mosolyt a nézők arcára. Az ötfős banda érdekessége, hogy zenélés közben képesek vonulni, mindezt New Orleans-i dixieland stílusban, korhű ruhákban.

Részletek
Élve temette el magát a krimiíró - videóval

Élve temette el magát a krimiíró - videóval

2020. augusztus 29. 12:00

Két izgalmas regénye, a Revans és Az üldözött után hamarosan olvashatjuk Szántó Dániel harmadik könyvét, az Egy pap vallomását, amelyben egy pap egy bizarr kísérletet tesz: egy általa jó, illetve rossz életet élő embert élve eltemet, majd tettét megvallja a rendőrségnek, kíváncsian várva, melyiküket tudják megmenteni a rendőrök. Dániel, hogy hitelesen tudja ábrázolni krimije eseményeit, ezáltal még izgalmasabbá téve az olvasmányt, saját magát is élve eltemettette egy órára barátai segítségével. Az író elmondta, hogyan is kivitelezte ezt a nem mindennapi mutatványt.

Részletek
Megyei múzeumi együttműködés

Megyei múzeumi együttműködés

2020. augusztus 28. 16:00

Kiemelt feladatának tekinti a régészeti örökségünk megőrzését, védelmét és a nagyközönséggel való megismertetését a Szent István Király Múzeum, a Kecskeméti Katona József Múzeum, a Laczkó Dezső Múzeum és a Wosinsky Mór Megyei Múzeum. Ezen feladatuk minél hatékonyabb és eredményesebb ellátása érdekében a jövőben kölcsönösen segítik egymás munkáját. (A fotón balról jobbra: dr. Rosta Szabolcs (Kecskemét), Ódor János Gábor (Szekszárd), Péterváry-Szanyi Brigitta (Laczkó Dezső Múzeum), Pokrovenszki Krisztián (Székesfehérvár).

Részletek
Mi újság, kuflik?

Mi újság, kuflik?

2020. augusztus 26. 16:00

Nagy sikert aratott 2019 őszén a Dániel András meseíró-képzőművész gyermekkönyve alapján készült, 11 epizódból álló Mi újság, kuflik? mozifilm, amelyet a kicsik, a nagyobbak és a felnőttek is egyaránt hatalmas lelkesedéssel fogadtak. A rajongók most végre az interneten is láthatják Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Fityirc legújabb kalandjait: az epizódok már láthatók a rajzfilmet gyártó KEDD Stúdió YouTube csatornáján.

Részletek
Legyünk hűek önmagunkhoz!

Legyünk hűek önmagunkhoz!

2020. augusztus 23. 17:00

Dulity Tibor festőművész Bács-Kiskun megye művészeti életének generátora volt. Haláláig odaadással segítette szakmai tanácsokkal, kiállítási lehetőségekkel a felnövekvő művészgenerációt, alkotótáborok szervezője volt. Bácsalmáson született, de Félegyházához is ezer szállal kötődött. Aktív segítője volt a Holló László Képzőművész Kör létrejöttének és működésének. Születésének 85., halálának 15. évfordulója alkalmából augusztus 19-én emlékkiállítást rendeztek a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Részletek
Ismét birtokba vették a főteret a félegyházi képzőművészek

Ismét birtokba vették a főteret a félegyházi képzőművészek

2020. augusztus 22. 16:00

A Miénk itt a tér szabadtéri kiállítást kisebb megszakításokkal 2002 óta rendezik meg Kiskunfélegyháza város szívében, a Petőfi-tér mögötti 1848-as szökőkút körüli téren. Idén azonban alkalmazkodva a felújított tér adottságaihoz, más oldalról, más szemszögből közelítették meg a teret és más technikákkal állították fel a kiállítást. A kiállítás mottója ezúttal is úgy hangzik: „Ha a látogató nem megy el az alkotóhoz, akkor az alkotó megy a látogatóhoz”. Az idei kiállítás fő témáját a Zöld város projekt adta.

Részletek
A vérbeli pedagógusnak, a nagy betűs TANÍTÓ-nak nyílt kiállítása

A vérbeli pedagógusnak, a nagy betűs TANÍTÓ-nak nyílt kiállítása

2020. augusztus 19. 14:00

Terescsényi Endre tanár úrnak, képzőművésznek, a vitorlázó sportrepülés „nagy öregjének”, a félegyházi képzőművész generációk nevelőjének nyílt tárlata augusztus 18-án a Móra Ferenc Művelődési központ aulájában. A kiállítást Molnár István festőművész ajánlotta a látogatók figyelmébe.

Részletek