Sikeres tanévet zárt a művészeti iskola

Sikeres tanévet zárt a művészeti iskola

2022. június 18. 11:00

„Sikeres tanévet zárt a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola.” Ezzel a mondattal kezdte Kis-Fekete Vilmos igazgató, a június 15-én megrendezett tanévzáró beszédét. A továbbiakban részletesen felsorolta azokat az elért eredményeket, amelyek ennek az erőteljes erejű mondatnak a megfogalmazására sarkallták. Az eseményre nagyon sok szülő ellátogatott, akik a diákokból és tanárokból álló formációk műsorát hallgathatták meg az esemény zárásaként.

Részletek
Péntektől Kolimpia Kiskunfélegyházán

Péntektől Kolimpia Kiskunfélegyházán

2022. június 8. 17:00

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium ez évben 12. alkalommal rendezi meg a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók Arany János Kollégiumi Programjában részt vevő kollégiumok diákjai számára az országos sporttehetség-találkozóját, a kollégiumok olimpiáját, a Kolimpiát június 10. és 12. között Kiskunfélegyházán. 11 város, mintegy 250 kollégistája mérheti össze tudását és ügyességét 6 sportágban (kosárlabda, íjászat, asztalitenisz, futsal, zenés gimnasztika és sorverseny).

Részletek
Újabb helyi értékekkel gyarapodott a Kiskunfélegyházi Értéktár

Újabb helyi értékekkel gyarapodott a Kiskunfélegyházi Értéktár

2022. június 17. 08:00

A Hungarikum törvényben foglaltak szerint minden település önkormányzatának lehetősége van létrehozni egy helyi értéktár bizottságot, amelynek feladata egyebek mellett a helyi közösségre jellemző népszokások, ételek, rendezvények megóvása, életben tartása, a szakmájukban kiválóan teljesítő helyi személyek munkásságának ápolása. Idén többek között orvosokra, edzőkre, sportolókra, mesteremberekre érkeztek ajánlások a Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottsághoz, amelynek döntése értelmében tovább bővült a helyi értékek köre.

Részletek
Rendhagyó levél az év 6. hónapjához

Rendhagyó levél az év 6. hónapjához

2022. június 4. 13:00

Kedves Június! Még találkozol a májussal, amikor átveszed tőle a stafétát. Kérlek, add át neki az üzenetemet, mert technikai okok miatt nem kapta meg az őt megillető soraimat, elnézést. Utólag megköszönöm az ezerféle, csodaszép, illatos tavaszi virágot, amivel köszöntött bennünket, és kedvenc gyümölcsömet, az epret is. (Az árát most hagyjuk.)

Részletek
A dió másik „félhaja” Móra István

A dió másik „félhaja” Móra István

2022. június 4. 16:00

Május 27-én, Kiskunfélegyházán, másnap a vajdasági Keviben emlékeztünk Móra István íróra, költőre halálának 65. évfordulója alkalmából. A Móra Ferenc Közművelődési Egyesületnek a kevi Móra István Művelődési Egyesülettel 2016 óta van hivatalos kapcsolata, amelyet együttműködési megállapodásban rögzítettünk.

Részletek
Legyél te is városalapító!

Legyél te is városalapító!

2022. május 29. 16:00

Május 28-án, szombaton reggel kezdődött és egészen délután négyig tart a Kiskun Múzeum soron következő, „Legyél te is városalapító!” című családi rendezvénye. Sajnos, az esős idő nem kedvezett a szabadtéri programoknak, ugyanakkor az érdeklődők jó hangulatban, maximálisan kikapcsolódva tekinthették meg a múzeumban berendezett tárlatokat, gyűjteményeket.

Részletek