Kilőve a Holdra

Kilőve a Holdra

2022. július 10. 12:00

Szekeres Pál – az első és máig egyetlen ember a világon, aki érmet szerzett olimpiai és paralimpián ép és kerekesszékes sportolóként is – volt az Európa Szabadegyetem második napjának egyik vendége július 7-én, Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben. A háromszoros paralimpiai bajnok és olimpiai bronzérmes vívóval – akit elsőszülött fia, Palkó, kísért el az eseményre – Bágya Rita beszélgetett, az Antológia Kiadó gondozásában megjelent, Antal-Ferencz Ildikó: KILŐVE A HOLDRA – Szekeres Pál, a háromgyermekes vívó című kötet kapcsán.

Részletek
Petőfi nyomában Félegyházán

Petőfi nyomában Félegyházán

2022. július 7. 08:00 | Petőfi-emlékévek

Városunk számos emléket őriz a nemzet költőjéről, de nem csak a Petőfi emlékházban. Nem is gondolnánk, hogy milyen sok Petőfit ábrázoló beltéri és köztéri műalkotás, tábla, szobor, vagy róla elnevezett épület és kút található városszerte. Ezeket a látnivalókat mi is felkerestük Petőfi-sétánk során, és megkóstoltuk a városban kapható, a költő által ihletett gasztronómiai különlegességeket.

Részletek
Az alkotás élménye által a lélek is felszabadul

Az alkotás élménye által a lélek is felszabadul

2022. július 4. 10:00

Újra reneszánszát éli hazánkban a kézművesség. Talán ma már sokkal jobban értékeljük azokat a termékeket, amiket saját magunk készítünk, hiszen érezzük, tapasztaljuk, hogy milyen sok munka és szeretet van egy-egy tárgy elkészítésében.

Részletek
1965-től napjainkig, avagy egy művész életútja

1965-től napjainkig, avagy egy művész életútja

2022. június 17. 12:00

Június 16-án, délután nyitotta meg kapuit Bajzák Lajosné Szabó Magdolna gyűjteményes kiállítása, amelyet a látogatók július 22-éig tekinthetnek meg a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárában. Magdolna a Holló László Képzőművész Kör megbecsült tagja, ezt mi sem mutatta jobban, mint a megnyitóra érkező nagyszámú vendégsereg.

Részletek
Sikeres tanévet zárt a művészeti iskola

Sikeres tanévet zárt a művészeti iskola

2022. június 18. 11:00

„Sikeres tanévet zárt a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola.” Ezzel a mondattal kezdte Kis-Fekete Vilmos igazgató, a június 15-én megrendezett tanévzáró beszédét. A továbbiakban részletesen felsorolta azokat az elért eredményeket, amelyek ennek az erőteljes erejű mondatnak a megfogalmazására sarkallták. Az eseményre nagyon sok szülő ellátogatott, akik a diákokból és tanárokból álló formációk műsorát hallgathatták meg az esemény zárásaként.

Részletek