Az alkotás élménye által a lélek is felszabadul

Az alkotás élménye által a lélek is felszabadul

2022. július 4. 10:00

Újra reneszánszát éli hazánkban a kézművesség. Talán ma már sokkal jobban értékeljük azokat a termékeket, amiket saját magunk készítünk, hiszen érezzük, tapasztaljuk, hogy milyen sok munka és szeretet van egy-egy tárgy elkészítésében.

Részletek
1965-től napjainkig, avagy egy művész életútja

1965-től napjainkig, avagy egy művész életútja

2022. június 17. 12:00

Június 16-án, délután nyitotta meg kapuit Bajzák Lajosné Szabó Magdolna gyűjteményes kiállítása, amelyet a látogatók július 22-éig tekinthetnek meg a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárában. Magdolna a Holló László Képzőművész Kör megbecsült tagja, ezt mi sem mutatta jobban, mint a megnyitóra érkező nagyszámú vendégsereg.

Részletek
Sikeres tanévet zárt a művészeti iskola

Sikeres tanévet zárt a művészeti iskola

2022. június 18. 11:00

„Sikeres tanévet zárt a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola.” Ezzel a mondattal kezdte Kis-Fekete Vilmos igazgató, a június 15-én megrendezett tanévzáró beszédét. A továbbiakban részletesen felsorolta azokat az elért eredményeket, amelyek ennek az erőteljes erejű mondatnak a megfogalmazására sarkallták. Az eseményre nagyon sok szülő ellátogatott, akik a diákokból és tanárokból álló formációk műsorát hallgathatták meg az esemény zárásaként.

Részletek
Péntektől Kolimpia Kiskunfélegyházán

Péntektől Kolimpia Kiskunfélegyházán

2022. június 8. 17:00

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium ez évben 12. alkalommal rendezi meg a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók Arany János Kollégiumi Programjában részt vevő kollégiumok diákjai számára az országos sporttehetség-találkozóját, a kollégiumok olimpiáját, a Kolimpiát június 10. és 12. között Kiskunfélegyházán. 11 város, mintegy 250 kollégistája mérheti össze tudását és ügyességét 6 sportágban (kosárlabda, íjászat, asztalitenisz, futsal, zenés gimnasztika és sorverseny).

Részletek
Újabb helyi értékekkel gyarapodott a Kiskunfélegyházi Értéktár

Újabb helyi értékekkel gyarapodott a Kiskunfélegyházi Értéktár

2022. június 17. 08:00

A Hungarikum törvényben foglaltak szerint minden település önkormányzatának lehetősége van létrehozni egy helyi értéktár bizottságot, amelynek feladata egyebek mellett a helyi közösségre jellemző népszokások, ételek, rendezvények megóvása, életben tartása, a szakmájukban kiválóan teljesítő helyi személyek munkásságának ápolása. Idén többek között orvosokra, edzőkre, sportolókra, mesteremberekre érkeztek ajánlások a Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottsághoz, amelynek döntése értelmében tovább bővült a helyi értékek köre.

Részletek