Kecskeméten vettek végső búcsút Gubcsi Attila festőművésztől

Kecskeméten vettek végső búcsút Gubcsi Attila festőművésztől

2020. augusztus 4. 16:00

A kiskunfélegyházi születésű képzőművésztől július 31-én a kecskeméti temetőben vettek végső búcsút családtagjai, ismerői, tisztelői és művészbarátai. A 66 évesen elhunyt művész alkotásait rangos kiállításokon ismerhették meg a félegyháziak.  Legutóbb a városi könyvtárban volt tárlata Az Élet Mű címmel. A tárlatot testvére, dr. Gubcsi Lajos, a Magyar Művészetért Díj Kuratóriumának elnöke ajánlotta a tárlatlátogatók figyelmébe.

Részletek
A tekerőlantos polihisztor

A tekerőlantos polihisztor

2020. július 29. 08:00

Vas László személye és pályafutása különösen kedves számomra: zenél, oktat, értéket ment és közvetít, és nem utolsó sorban közösséget formál. Szerintem ilyen egy modernkori polihisztor. Jelenleg a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum igazgató-helyettese, de szabadidejében is szüntelenül azon munkálkodik, hogy gazdagítsa szülővárosa kulturális és közösségi életét. Ezt az igyekezetét a városvezetés Kiskunfélegyháza Város Közművelődéséért kitüntető díjjal ismerte el, amelynek ünnepélyes átadása a tervek szerint augusztus 19-én lesz városháza dísztermében.

Részletek
Megújul a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermének színpada

Megújul a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermének színpada

2020. július 25. 08:00

1996. március 6-án adták át ünnepélyes keretek között az akkor gyönyörűen felújított Móra Ferenc Művelődési Központot. Az azóta eltelt 24 év alatt nagyon sok minden megújult az intézmény falain belül, de a színházterem színpadtechnikájának, hang- és fénytechnikai berendezésének, valamint színpadi függönyeinek teljes körű megújítására és cseréjére soha nem volt elég forrása a művelődési központnak.

Részletek
Tündérkártyák Bogyótól és Babócától - videóval

Tündérkártyák Bogyótól és Babócától - videóval

2020. július 21. 17:00

A kerekesszékes Holdbogár történetével tanítja elfogadásra az óvodásokat a legsikeresebb gyerekfilm-sorozat legújabb része. Több ezer gyermek várta a csigafiú és a katicalány legújabb történeteit: a rajzfilmhez kapcsolódóan a bemutató előtt hirdetett országos rajzpályázatra mintegy 3500 óvodás készített rajzokat. A rajongók kedvenceik új kalandjait most végre széles vásznon is láthatják: országszerte több mint negyven város 52 filmszínháza, köztük a félegyházi Petőfi Mozi is műsorára tűzte a rajzfilmet. Megtekintése kiváló közös program lehet a kisgyermekes családok számára az otthon töltött hetek után.

Részletek
Medvevilág Szicíliában

Medvevilág Szicíliában

2020. július 20. 10:00

Július 16-ától szinkronizáltan látható országosan a mozikban a Kecskeméti Animációs Stúdió közreműködésével, A vörös teknős alkotói által készített Medvevilág Szicíliában című egész estés rajzfilm.

Részletek
Emlék városunk irodalmi életéből

Emlék városunk irodalmi életéből

2020. július 26. 16:00

Kiskunfélegyháza verseléssel, novellák írásával foglalkozó fiatal tehetségei 1936-ban elhatározták, hogy létrehoznak egy szépirodalmi, tudományos és művészeti folyóiratot. A leendő szerkesztők, ifj. Zsadányi Nagy Árpád és Solymosi István Károly pályázatot hirdettek a folyóirat megnevezésére és a külső borító megjelenítésére.

Részletek
Újra gyermekzsivaj tölti meg a művelődési központ termeit

Újra gyermekzsivaj tölti meg a művelődési központ termeit

2020. július 20. 12:00

Június 22-e óta javában zajlanak a kézműves nyári táborok a Móra Ferenc Művelődési Központban. A 6-12 éves korosztályt megszólító programok fókuszában a kézműveskedés áll, de a szervezők egyéb játékos, kreatív elfoglaltságokra is lehetőséget kínálnak a résztvevő gyermekeknek a szabadidő minőségi eltöltése jegyében.  

Részletek
A Kecskemét Brass zenélt a főtéren

A Kecskemét Brass zenélt a főtéren

2020. július 14. 17:00

Fergeteges hangulatot varázsolt a Béke-térre a Kecskemét Brass július 10-én, pénteken este. A szökőkút árnyékában igazi nyári koncertélményben lehetett része a főtérre látogatóknak. A nagy többségben félegyházi tagokból álló rézfúvós együttes egy órás zenei élménnyel kápráztatta el a közönséget.

Részletek